Debut strălucit de sezon pentru tenismanii din Moldova. Vezi cu ce adversari vor juca miercuri tricolorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul moldovean de tenis Maxim Dubarenco a debutat cu trei victorii consecutive la primul său turneu internaţional de seniori.

După ce a fost desemnat cel mai bun junior în anul trecut, sportivul de 18 ani a început să adune puncte în clasamentul internaţional ATP. Prima sa provocare în noua categorie îl constituie turneul de tip Futures de la Eilat (Israel).

În runda de calificare a competiţiei, Dubarenco nu a avut emoţii la meciurile cu Guy Michelevitz (Israel) şi rusul Andrei Iakovlev, pe care i-a învins cu un scor similar de 6-0, 6-2. În primul meci de pe tabloul principal, moldoveanul (1247 ATP) a trecut cu 6-3, 6-2, de Ruan Roelofse din Africa de Sud, care se clasează cu aproape o mie de trepte mai sus în topul mondial.

Astăzi, în optimile competiţiei, conaţionalul nostru se va întâlni cu Jeson Patrombon din Filipine, un jucător mult mai slab decât fostul adversar al lui Maxim.

Albot şi Borvanov debutează la Australian Open

image

Tot mâine, în premieră naţională, la Australian Open vor debuta doi jucători din Moldova, care vor avea adversari ruşi. În prima rundă de calificări, Radu Albot va juca împotriva rusului Denis Maţukevici, iar Roman Borvanov se va confrunta cu favoritul numărul 5 al calificărilor, Igor Andreev. Ultimul este cel mai galonat jucător care se va confrunta cu moldovenii. El este actualmente pe locul 114 în clasamentul ATP, iar în anii 2006, 2008 şi 2009 a ajuns până în runda a treia a concursului de la Antipozi.

Reamintim că cei trei reprezentanţi ai Moldovei, vor reprezenta ţara noastra la meciul cu Belarus din Cupa Davis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite