DUPĂ FAPTĂ ȘI RĂSPLATĂ/ Premianții Europenelor de box au încasat prime bănești și grade militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul european de box Veaceslav Gojan și premiantul de bronz Alexandru Râșcan au fost felicitați ieri de oficiali. Medaliaţii au primit 13.000 de euro din partea federației republicane de box şi 90.000 de lei de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Performanţele înregistrate de pugiliştii moldoveni la Campionatul European de Box au fost răsplătite de autorităţile sportive din Moldova.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, a remarcat că, în pofida unui buget auster, Guvernul găseşte de fiecare dată bani pentru a stimula cele mai bune rezultate obţinute de sportivii moldoveni. „Orice distincţie cucerită de reprezentanţii noştri la turnee de anvergură sporesc imaginea sportului moldovenesc şi şansele atleţilor noştri pentru calificare la Mondiale", a menţionat oficialul.

BOXERI CU EPOLEŢI

Petru Caduc, antrenorul lotului naţional de box, a menţionat că pe ringul din Ankara s-a realizat un mare vis al său. „Am avut medaliaţi de bronz şi de argint la multe turnee, dar campioni continentali niciodată. Un discipol de-al meu a obţinut titlul european, însă îmi doresc un campion mondial şi unul olimpic", a remarcat tehnicianul.

Ministerul de Interne i-a acordat antrenorului gradul de colonel, iar pugilistul Veaceslav Gojan a devenit maior, ambii fiind angajaţi în Trupele de carabinieri.

Nu a rămas fără atenţia autorităţilor nici premiantul de bronz al Europenelor din Turcia, tiraspoleanul Alexandru Râşcan. „Voi studia şi voi locui în continuare la Tiraspol, dar mă voi antrena pentru naţionala Moldovei la Grimăncăuţi", a specificat pugilistul nistrean. Râşcan este pregătit de antrenorii tiraspoleni Maxim Certicorţev şi Anatol Dolgopol.

După festivitatea de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia de Box a organizat un fourchette în cinstea medaliaţilor. La turneul de la Ankara, care s-a încheiat duminică, liderul boxului autohton, carabinierul din Grimăncăuţi, Veaceslav Gojan, a devenit învingător în categoria de greutate de până la 56 de kilograme. Studentul tiraspolean Alexandru Râşcan a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere printre sportivii cu greutatea de până la 52 de kilograme.

PRIME PENTRU MEDALIAŢI

Ministerul Sportului i-a acordat o primă de 60.000 de lei (3.650 de euro) campionului european Veaceslav Gojan și 30.000 de lei (2.325 de euro) medaliatului cu bronz Alexandru Râșcan. Federaţia de Box le-a oferit pugiliștilor 10.000 și, respectiv, 3.000 de euro. Prime din partea forului național de specialitate au încasat și antrenorii sportivilor Petru Caduc, Maxim Certicorțev și Anatol Dolgopol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite