DIVIZIA NAȚIONALĂ Zimbru Chișinău se „împotmolește" în meciul cu ultima clasată, Academia UTM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătorirea Zilei Independenței nu a perturbat programul campionatului național de fotbal în Republica Moldova. Pe mai multe stadioane ale țării au avut loc partidele etapei a șasea.

Unica egalitate din această zi a constituit și surpriza etapei. Pe stadionul din strada Butucului, Zimbru Chișinău care până la acest meci se clasa pe locul secund în clasament a putut evita cu greu o înfrângere în disputa cu „lanterna roșie" - Academia UTM Chișinău. Ambele echipe au comis multe greșeli tehnice și de foarte puține ori au pus în pericol porțile adverse.

Doar de două ori s-a marcat în acest meci și de ambele ori au fost autogoluri. În prima repriză „academicienii" au deschis tabela după „reușita" lui Eugen Slivca, iar în mitanul secund un autogol și-a trecut în cont și Maxim Potârniche. Astfel, la finalul meciului a fost consemnat scorul de 1-1 care coboară Zimbru pe locul trei în clasament și urcă Academia UTM pe locul 12.

CICNCI GOLURI ÎNTR-O SINGURĂ REPRIZĂ

Cele mai multe goluri au fost înscrise la Râbnița. Pe stadionul din acest oraș campioana în exercițiu, Dacia Chișinău a fost găzduit de posesoarea actuală a Cupei Moldovei, Iskra-Stal. Este de remarcat că toate cinci goluri din acest meci au fost înscrise în repriza a doua. În minutul 48, arbitrul Igor Șațchi a acordat penalti pentru oaspeți, iar ex-râbnițeanul Maxim Mihaliov a deschis tabela. Peste doar 11 minute același fotbalist majorează avantajul „lupilor" iar în minutul 67, Iskra-Stal reduce din handicap prin fostul jucător al „zimbrilor", Maxim Antoniuc. Ultimele trei-patru minute de joc au fost splendide pentru Dacia care a mai punctat de două ori - prin muntenegreanul Miloș Krkotic și ucraineanul Matvei Bobel, și au repurtat o victorie cu 4-1, care-i avansează pe locul doi în top.

OLIMPIA A MARCAT PRIMA, DAR A PIERDUT MECIUL CU SHERIFF

În alte partide ale rundei a șasea s-au înregistrat rezultatele: FC Costuleni - CSCA-Rapid Ghidighici 1-2 (Dumitru Gliga, 72/ Tudor Starciuc, 34, Alexandru Pașcenco, 35, din penalty), Sfântul Gheorghe Suruceni - Milsami-Ursidos Orhei 0-1 (Alexandru Golban, 21), Olimpia Bălți - Sheriff Tiraspol 1-2 (Gheorghe Ovseanicov, 26 / Serghei Gheorghiev, 27, Benjamin Balima, 72), FC Tiraspol - Nistru Otaci 2-0 (Nelson Fred, 22, Vladimir Kilikevici, 86).

După această etapă, Sheriff conduce clasamentul cu 16 puncte. Pe locul secunde se află Dacia cu 13 puncte, urmată de Zimbru și Milsami-Ursidos, ambele cu câte 10 puncte.

Următoarea etapă, a șaptea, se va disputa pe 10 septembrie și va include următoarele întâlniri: Sheriff - FC Costuleni, Dacia - Olimpia, Milsami-Ursidos - Iskra-Stal, Academia UTM - Sfântul Gheorghe, Nistru - Zimbru, CSCA-Rapid - FC Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite