DIVIZIA NAȚIONALĂ Victorii la unison ale liderelor în debutul returului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia a învins pe Nistru și la Chișinău
Dacia a învins pe Nistru și la Chișinău

După o pauză de aproape două săptămâni prilejuită de meciurile selecționatelor, competiția fotbalistică internă a revenit pe stadioane cu prima etapă a returului.

Jucătorii celor 12 echipe participante au fost deosebit de activi la reluarea campionatului înscriind tocmai 22 de goluri în șase meciuri.

Primele patru formații poziționate în clasament au obținut victorii previzibile în etapa de sâmbătă. Derby-ul zilei s-a consumat pe stadionul din strada Butucului, unde Zimbru Chișinău s-a confruntat cu Iskra-Stal Râbnița. „Zimbrii" au învins din nou la scor echipa din Râbnița, după ce în meciul anterior dintre cele două echipe câștigase cu 3-0. Atacantul galben-verzilor Oleg Molla a reușit să marcheze după patru meciuri fără gol și a deschis tabela în minutul 22. Finalul primei reprize a fost incendiar. Gazdele au înscris de două ori, prin românul Daniel Bălașa și rusul Ahmet Barahoev, iar Maxim Antoniuc de la Iskra-Stal a redus din handicap. În mitanul secund a fost marcat un singur gol de către Vitalie Plămădeală (Zimbru) și scorul final a fost 4-1.

Lidera clasamentului, Sheriff Tiraspol a avut un debut ghinionist în meciul din deplasare cu CSCA-Rapid Ghidighici. În minutul 23, rapidistul Ion Jardan a ridicat tribunele în picioare deschizând tabela. Bucuria gazdelor, însă, nu a durat decât șapte minute, după care brazilianul Henrique Luvannor reușește egalarea. Cu 12 minute până la final când localnicii se pregăteau să serbeze punctul smuls de la sheriffi, Anatol Cheptine a rezolvat ecuația victoriei tiraspolene, stabilind scorul meciului - 2-1.

Campioana în exercițiu, Dacia Chișinău a jucat pe stadionul din Călărășeuca, cu Nistru Otaci. La fel ca Sheriff, lupii galbeni au trecut printr-un duș rece în debutul meciului, jucătorul român al gazdelor, Cătălin Lichioiu, deschizând tabela în minutul 10. Au urmat însă trei goluri ale discipolilor lui Igor Dobrovolski și meciul s-a încheiat cu 3-1.

REZULTATELE ETAPEI A XII-A

FC Costuleni - Sfântul Gheorghe Suruceni 2-1 (Maxim Șoimu, 3, Sergiu Mocanu, 19/ Eric Sackey, 44, din penalty)

CSCA-Rapid Ghidighici - Sheriff Tiraspol 1-2 (Ion Jardan, 23/ Henrique Luvannor, 30, Anatol Cheptine, 78)

Nistru Otaci - Dacia Chișinău 1-3 (Cătălin Lichioiu, 10 / Vasili Pavlov, 14, Ghenadie Orbu, 26, Aleksandr Neceaev, 56)

Academia UTM Chișinău - Milsami-Ursidos Orhei 2-5 (Radu Gânsari, 43, Maxim Potârniche, 60/ Marius Roman, 3, Vadim Bolohan, 14, Cornel Gheți, Xavier Ademar, 23, Adrian Grigoruța, 45)

Zimbru Chișinău - Iskra-Stal Râbnița 4-1 (Oleg Molla, 22, Daniel Bălașa, 32, Ahmet Balahoev, 34, Vitalie Plămădeală, 90/ Maxim Antoniuc, 37)

FC Tiraspol - Olimpia Bălți 0-0.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite