DIVIZIA NAȚIONALĂ Oțelarii din Râbnița au lăsat campioana Dacia fără titlul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliștii din Râbnița (în roșu) i-au „încolțit“ pe lupii galbeni
Fotbaliștii din Râbnița (în roșu) i-au „încolțit“ pe lupii galbeni

Astăzi s-au disputat partidele etapei a XVI-a a campionatului moldovenesc de fotbal, ultima din anul acesta. Surprizele etapei s-au produs la Chișinău și Tiraspol.

Campioana în exercițiu Dacia Chișinău s-a confruntat, în derby-ul etapei, cu puternica echipă Iskra-Stal Râbnița, actuala deținătoare a Cupei Moldovei. Dacă pentru oaspeții din stânga Nistrului victoria în ultima etapă nu era vitală, atunci, dacă învingeau, discipolii lui Dobrovolski ar fi încheiat stagiunea cu titlul de campioană de toamnă. Asta deoarece, Sheriff a pierdut puncte în ultimul meci al zilei.

Râbnițenii au fost mult mai norocoși în disputa cu lupii galbeni și au înscris de două ori, prin Constantin Iavorschi. De cealaltă parte, galben-albaștrii au înscris o singură dată, din penalty, cu opt minute până la final. Autor al golului, un ex-fotbalist de la Iskra-Stal, Maxim Mihaliov.

VIESPILE NU S-AU ÎNDEPĂRTAT DE LUPI

În alt meci principial al zilei de marți, în nocturnă lidera clasamentului, Sheriff Tiraspol a jucat cu Olimpia Bălți. Nistrenii, cu titlul de toamnă asigurat, au avut o șansă reală de se distanța la puncte față de Dacia, însă s-au împotmolit în fața formației pregătite de Nicolae Bunea, poziționată tocmai pe locul opt. Oaspeții din Nordul țării au jucat disciplinat în apărare, dar în atac au contat mai puțin. Astfel, partida s-a încheiat cu scor „alb" - 0-0.

Pe treapta a treia a clasamentului de toamnă a urcat Zimbru Chișinău, întrecând pe Milsami-Ursidos Orhei. Zimbru a jucat foarte bine contra altei formații din capitală, Academia UTM. Galben-verzii au înscris câte un gol la finele ambelor reprize și au învins cu 2-0.

REZULTATELE ȘI MARCATORII MECIURILOR DIN ETAPA A XVI-A A DIVIZIEI NAȚIONALE:

CSCA-Rapid Ghidighici - FC Costuleni 0-0, Nistru Otaci - FC Tiraspol 1-1 (Cornel Vâlcu, 91/ Volodimir Kilikevici, 39), Academia UTM Chișinău - Zimbru Chișinău 0-2 (Oleg Molla, 44, Eugen Slivca, 85), Milsami-Ursidos Orhei - Sfântul Gheorghe Suruceni 0-1 (Veaceslav Posmac, 82), Dacia Chișinău - Iskra-Stal Râbnița 1-2 (Maxim Mihaliov, 82, din penalty / Constantin Iavorschi, 35 și 50), Sheriff Tiraspol - Olimpia Bălți 0-0

La finele anului fotbalistic 2011, Sheriff Tiraspol devine campioană de toamnă cu 42 de puncte, urmată de Dacia (41) și Zimbru (25 de puncte). Urmează, consecutiv, Milsami-Ursidos (24), Iskra-Stal (22), Nistru (18), FC Tiraspol (17), Olimpia (16), Academia UTM (15), Sfântul Gheorghe (14), CSCA-Rapid (12), FC Costuleni (10).

Etapa a XVII-a a campionatului național va avea loc la 3 martie 2012.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite