DIVIZIA NAȚIONALĂ Fără învingători în derby-ul de la Orhei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi a etapei a cincea din campionatul moldovenesc de fotbal, s-a disputat derby-ul între două dintre liderele Diviziei Naționale. Pe stadionul din Orhei s-au confruntat formațiile Milsami și Zimbru.

Fotbaliștii din capitală aveau nevoie de toate cele trei puncte puse în joc pentru a se menține în cursa pentru locurile superioare în clasamentul provizoriu. Milsami, însă, a avut un debut mai slab în actuala competiție și abordează fiecare întâlnire ca pe o dispută decisivă.

Miza înaltă a partidei a impulsionat pe antrenorii celor două grupări să acorde mai multă atenție apărării astfel că scorul a fost deschis abia la finalul primei reprise, când brazilianul Ademar a adus „vulturii" în avantaj.

După pauză, orheienii au ieșit mai rar din propria jumătate de teren pentru a conserva rezultatul de 1-0. „Galben-verzii" au apăsat pe accelerator, au atacat mai mult și au reușit să smulgă un egal prețios. În minutul 86 a înscris primul său gol pentru Zimbru, atacantul Brazilian Vinicius Fabbron.

Egalitate a fost înregistrată și la Bălți unde Olimpia din localitate s-a confruntat cu FC Costuleni. Nici una dintre cele două formații nu au reușit să marcheze și meciul s-a încheiat cu scor „alb"- 0-0.

Nistru Otaci își confirmă statutul de formație „casnică". Din statutul de outsider a sezonului precedent, echipa din nordul țării în primele cinci etape al turneului a obținut două victorii, două remize și o înfrângere, ambele meciuri câștigate disputându-se pe stadionul din Călărășeuca. Sâmbătă, Nistru a găzduit pe CSCA-Rapid Ghidighici. În minutul 2, Vasyl Șehda a înscris cel mai rapid gol al etapei pentru echipa de pe malul Nistrului. Acest rezultat s-a menținut până aproape de finalul partidei, când Renat Murguleț a marcat al doilea gol al gazdelor, stabilind scorul final - 2-0.

Prima victorie din actualul campionat a obținut-o FC Tiraspol. Fotbaliștii acestei formații au vizitat formația Academia UTM Chișinău și au învins cu 2-0. Golurile au fost înscrise de doi debutanți ai actualei ediții - ex-rapidistul de la Ghidighici, Alexandru Grosu și juniorul roman Cristian Daminuță transferat de la AC Milan.

În ultimul meci al zilei, pe stadionul din strada Butucului, campioana Dacia Chișinău a jucat cu formația Sfântul Gheorghe. „Lupii galbeni" au jucat modest și plictisitor, perfectând o victorie cu scorul 2-0 abia pe final de meci. În minutul 83 scorul a fost deschis de rusul Vasili Pavlov, iar peste doar patru minute, atacantul muntenegrean Slaven Stjepanovic a înscris al doilea gol al gazdelor.

Duminică, etapa a cincea se va încheia cu un alt derby al etapei. La Tiraspol se vor confrunta ultima vicecampioană a Diviziei Naționale, Sheriff Tiraspol cu deținătoarea Cupei Moldovei, Iskra-Stal Râbnița.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite