Criză de joc la echipele Iskra-Stal şi Olimpia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupte acerbe pe orice porțiune de teren
Lupte acerbe pe orice porțiune de teren

Două din formaţiile care pretind la locurile premiante în Divizia Naţională, Iskra-Stal și Olimpia au pierdut puncte importante.

Înaintea partidei lor directe, echipele ocupau locurile trei şi patru în clasamentul Diviziei Naţionale şi aveau nevoie de victorie pentru a nu pierde contactul cu liderii clasamentului, Milsami şi Dacia, dar şi pentru a se îndepărta de campioana Sheriff, care are un joc mai puţin disputat, şi se află pe locul 5.

Meciul s-a jucat pe terenul artificial al stadionului „Buiucani" din capitală din cauză că, atât arena formaţiei din Râbniţa, cât şi cea a echipei bălţene, sunt impracticabile în urma ploilor din ultima perioadă.


Antrenorii protagonistelor meciului de miercuri, Vlad Goian şi Nicolae Bunea au aliniat loturi care includ cei mai buni ucători de care dispun, însă nu au reuşit să creeze faze spectaculoase, spre dezamăgirea celor câteva sute de spectatori.


Fotbaliştii din stânga Nistrului au avut ghinionul de a-l "pierde" după doar zece minute de joc pe fundaşul român Lucian Dobre, care s-a accidentat după un contact cu atacanţii adverşi. În aceste condiţii, antrenorii de la Iskra-Stal au fost nevoiţi să-l introducă în joc pe unul din „decanii" compartimentului defensiv, Oleg Jurca.

SCHIMBĂRILE AU FOST FĂRĂ EFECT

Această schimbare de efectiv, i-a retras prea mult pe jucătorii de la Iskra-Stal în apărare, iar bălţenii au pornit mai hotărâţi spre poarta lui Artiom Gaiduchevici. Dar nici unicul atacant al Olimpiei, Gheorghe Ovseanicov, nici mijlocaşii ofensivi Kamara, Adaramola sau Paseciniuc, nu au contat în careul bălţenilor.

Duelurile la mijlocul terenului precum şi fazele confuze din faţa celor două porţi au caracterizat jocul formaţiilor în prima parte a meciului, dar şi pe durata reprizei secunde. Configuraţia scorului nu a fost modificată nici după operarea celor şapte schimbări de jucători (patru pentru Olimpia şi trei pentru Iskra-Stal), or noii jucători au jucat mai prost decât fotbaliştii scoşi din teren.

La finele meciului, arbitrul central Iurie Rochin a consemnat scorul final de 0-0, dezamăgitor pentru fanii celor două echipe. Remiza "albă" însă a generat satisfacţie jucătorilor şi staffului tehnic de la Dacia Chişinău (locul secund în clasamentul competiţiei), care au asistat în tribune, iar ulterior au desfăşurat un antrenament pe acelaşi stadion.

„Am pierdut două puncte extrem de importante la final de an, însă pentru noi nu este o tragedie. Nu vreau să contest arbitrajul, însă, din păcate, arbitrii din acest meci au comis, totuşi, o serie de gafe", a remarcat pentru presă, la sfârşitul meciului, finanţatorul bălţenilor, Serghei Kiseliov.
Antrenorul echipei Iskra-Stal, Vlad Goian a menţionat că, „ambele echipe aveau nevoie de victorie în disputa de pe stadionul Buiucani. Nivelul de joc a fotbaliştilor s-a materializat şi pe tabela de marcaj. Scorul 0-0 este un dar pentru principalii concurenţi la titlu".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite