Clubul francez de fotbal Monaco va ajunge pe mâna rușilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Niculae şi Hansson, după meciul cu Lyon, care a consfinţit retrogradarea lui AS Monaco
Daniel Niculae şi Hansson, după meciul cu Lyon, care a consfinţit retrogradarea lui AS Monaco

Compania „Monaco Sport Invest" (MSI), administrată de oligarhul rus Dmitri Rîbolovlev va achiziționa pachetul de control al formației Monaco, anunță serviciul de presă al echipei franceze.

Potrivit prevederilor contractului semnat între cele două părți, MSI va controla 66,67% din acțiunile grupării care actualmente evoluează în liga a doua franceză.

Oficialii din clubul monegasc au anunțat că „MSI și-a propus ca în următorii patru ani să investească în dezvoltarea clubului de fotbal Monaco nu mai puțin de 100 milioane de euro. Aceasta sumă constituie minimul garantat iar în caz de necesitate ea va fi majorată", se spune în comunicat.

Odată cu semnarea contractului a fost desemnată și o nouă componență a consiliului directorilor a clubului Monaco, în care au intrat mai mulți reprezentanți ai companiei MSI, inclusiv Dmitri Rîbolovlev și fiica sa Ekaterina.

Noul proprietar al francezilor spune că achiziționarea clubului este doar un început în investițiile sale pentru dezvoltarea „Monaco". „Sunt un microbist experimentat. Deoarece locuiesc mai mult timp în Monaco înțeleg foarte bine ce înseamnă această echipă - nu e o simplă echipă sportivă, ci un simbol al regatului, o mândrie și o tradiție a acestuia", spune omul de afaceri rus. Rîbolovlev a mai spus că Monaco dispune de un bogat potențial sportiv și crede că, în scurt timp, clubul se va putea remarca pe arenele franceze și cele internaționale.

Monaco este de șapte ori campioană a Franței, de cinci ori posesoare a cupei țării și finalistă a Ligii Campionilorr Europeni (2004). În sezonul trecut monegascii au retrogradat în Liga a 2-a și actualmente sunt pe ultima treaptă a clasamentului, cu 13 puncte după 18 partide.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite