TRAGEDIE LA ORHEI Căpitanul formației de juniori din Orhei a murit în minutul '70 al meciului cu Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decesul a survenit în timp ce oaspeții repuneau mingea în joc, printr-o lovitură de corner. Fotbalistul de numai 16 ani a fost dus la spital de către fratele lui mai mare, fiindcă mașina Salvării întârziase. Moartea lui a fost constatată după 40 de minute, timp în care medicii au încercat să-i resusciteze inima.

Roman Lungu, fotbalistul de numai 16 ani care a murit ieri într-un meci de juniori dintre reprezentativele de fotbal ale școlilor sportive din Orhei și Ungheni era căpitanul de echipă al orheienilor.

„Meciul a început la ora 14.00, conform grilei de la Federația Moldovenească de Fotbal. Echipa noastră era în fază de atac, mingea fusese scoasă în afara terenului și urma să fie repusă în joc, din corner. Atunci a căzut Roman. S-a întâmplat prin minutul 70 al meciului", precizează Vitalie Lisu, antrenorul echipei.

TRAGEDIE LA ORHEI Prima reacție a FMF: „Suspectăm că certificatul medical al lui Roman Lungu a fost contrafăcut"

Lisu mai spune că a fost chemată imediat o ambulanță de la spitalul raional din Orhei. Din cauza faptului că intervenția salvatorilor a durat minute bune, fratele lui Roman l-a luat pe copil de pe teren și l-a dus cu mașina personală la spital. După 40 de minute în care au încercat să-i resusciteze inima, medicii au constatat decesul băiatului.

TRAGEDIE LA ORHEI Marin Lavrientevici, medicul echipei de fotbal: „Roman era perfect sănătos"

Înainte de meci Roman Lungu s-a antrenat câte o oră pe zi, timp de trei zile pe săptămână. Ultimul meci jucat de el înainte de tragedia petrecută ieri a fost împotriva juniorilor din Ialoveni, unde marcase un gol.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite