Campionatul de futsal din Republica Moldova e disputat în cerc restrâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliștii de la Tornado vor juca în alte echipe în noul sezon
Fotbaliștii de la Tornado vor juca în alte echipe în noul sezon

Doar şase echipe vor intra în lupta pentru titlu şi pentru locurile premiante ale campionatului naţional de fotbal în sală, care va începe în weekend.

După ce în competiţia internă din sezonul precedent au participat tocmai 14 echipe, etapele turneului viitor vor conţine doar câte trei meciuri. Cu o zi înainte de finalizarea legitimării jucătorilor din echipele participante, la asociaţia de futsal din Moldova erau înregistrate oferte doar de la patru echipe: Lexmax, JLC, Eldorado (toate din Chişinău) şi Sokol Tiraspol. În ultima zi de prezentare a ofertelor, în campionat s-au mai înscris Tarsus şi AseSport.

Ultima echipă a fost fondată recent şi va debuta în fotbalul de sală din Moldova. Gruparea este creată la Academia de Studii Economice, iar jucătorii săi au declarat că sunt deja pregătiţi să lupte pentru titlu.
În prima etapă a campionatului, cupmena Lexmax se va duela cu Sokol, iar alte două meciuri vor fi Eldorado - JLC şi Tarsus - AseSport.

Una dintre echipele care s-a retras din campionatul Diviziei Naţionale este Tornado Chişinău, campioana ediţiei precedente care ne-a reprezentat în primul turneu preliminar al Cupei UEFA. Preşedintele campioanei în exerciţiu, Serghei Ţurcan, a declarat pe site-ul oficial al formaţiei că Tornado îşi ia o pauză competiţională, dar nu se desfiinţează.

„Întreruperea va fi utilă, deoarece în prezent nu avem resurse pentru administrarea unui club profesionist", a explicat oficialul.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite