Campion-surpriză la naționalele de șah - AFLĂ numele învingătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul de șah din capitală, Iulian Baltag a obținut, în premieră titlul de campion al Republicii Moldova.

La ediția actuală a campionatului național masculin în lupta pentru locurile premiante au intrat în concurs 12 șahiști, iar lupta pentru locurile premiante a fost acerbă pe parcursul tuturor celor 11 runde disputate.

Deși a avut un start mai slab, Iulian a prins un ritm excelent în ultimele etape și, obținând patru victorii consecutive, a învins în turneu cu opt puncte acumulate. La doar jumătate de punct diferență, pe treapta secundă a podiumului s-a clasat tighineanul Vladimir Hamițevici, iar locul trei a revenit lui Serghei Vedmediuc (șapte puncte). Tot șapte puncte a acumulat și Ruslan Soltanici, poziționat pe locul patru.

„Am luptat până la capăt în fiecare partidă, căutând mutările cele mai puternice. În ultima rundă nu am forţat victoria, fiindcă mă aranja şi egalitatea. Aveam o poziţie mai avantajoasă, dar concurentul în disputa pentru titlu, Vladimir Hamiţevici a cedat surprinzător în faţa lui Viorel Postolache şi, evident, nu era cazul să risc. Sigur că sunt mulţumit de faptul că revenirea mea în ţară, după cinci ani de studii în Cipru, a coincis cu această victorie ", a declarat învingătorul pentru Moldpres.

În turneul feminin nu au fost consemnate mari surprize în clasamentul final. Principala favorită a turneului, Svetlana Petrenco a obținut opt victorii și doar două înfrângeri și a devenit campioană. În clasament ea a fost urmată de Olga Hâncu și Gabriela Cazacu.

Grație aportului financiar acordat de Ministerul Tineretului și Sportului și federației naționale de profil, primii cinci clasaţi în turneul masculin și în cel feminin au beneficiat de prime valorând între 1.000 și 6.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite