CUPA MONDIALĂ Atleta moldoveană Zalina Marghiev a ajuns în finala probei de aruncare a ciocanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după splendida evoluție a alergătorului Ion Luchianov, în „focul" Cupei Mondiale din Daegu au intrat și alte două reprezentante ale lotului tricolorilor, surorile Zalina și Marina Marghiev.

Cea mai bună atletă din ultimii ani, Zalina Marghiev și sora sa mai mare, Marina au participat în această dimineață ( 05.10 minute, ora Chișinăului) în concursul de calificare la proba de aruncare a ciocanului.

Înaintea deplasării în Coreea de Sud, lidera națională la acest exercițiu atletic, Zalina Marghiev afirmaseră că pentru obținerea unei distincții la o competiție de asemenea anvergură este ireal, în condițiile finanțării austere a pregătirii sportivilor.

Deocamdată însă, sportiva din capitală a reușit o calitativă evoluție în calificări, care i-au permis să acceadă în finala competiției. După o primă încercare nereușită, Marghiev-junioara a înregistrat din a doua tentativă rezultatul de 70 metri, 9 centimetri și s-a clasat pe locul nouă în top.

Cealaltă moldoveancă, Marina Marghiev a evoluat în grupa B a calificărilor. Dacă prima și a treia aruncare a Marinei s-au soldat cu eșec, în a doua, atleta noastră a consemnat rezultatul de 67 metri 95 centimetri și s-a clasat pe locul 17 în clasamentul general.

Potrivit regulamentului, în competiția finală, care va avea loc duminică, în ultima zi a competiției, vor participa 12 sportive, inclusiv Zalina Marghiev.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite