CONFLICT/ Dacia Chișinău lansează atacuri la adresa Federației Moldovenești de Fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea echipei de fotbal Dacia Chișinău este alarmată de presiunile care sunt făcute din partea Federației Moldovenești de Fotbal, pentru a nu premite „lupilor“ sî câștige primul titlu național din palmares. De această părere este finanțatorul chișinăuienilor Adlan Șișhanov.

”Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) face tot posibilul pentru ca formația Dacia Chişinău să nu devină campioană naţională în sezonul curent. FMF presează şi arbitrii care deservesc meciurile cu participarea "lupilor galbeni", favorizînd în acest sens contracandidata Daciei la titlu, Sheriff Tiraspol”, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă oficialul dela Dacia.

Potrivit finanţatorului Daciei, arbitrii primesc indicaţii directe de la conducerea federaţiei de profil cum să arbitreze meciurile cu participarea "lupilor galbeni", astfel favorizînd obţinerea titlului de către echipa de fotbal de la Tiraspol. În context, Şishanov a adus exemplul arbitrului Petru Stoianov, care a fost descalificat pentru 5 meciuri, deoarece a dictat o lovitură de la 11 metri în meciul Olimpia Bălţi - Sheriff, încheiat cu victoria echipei din nordul ţării, informează moldpres.

Adlan Şishanov a lăsat să se înţeleagă precum că FMF face presiuni şi asupra cluburilor de fotbal care au iniţiat formarea Ligii Profesioniste de Fotbal, citînd drept exemplu situaţia cu Sfîntul Gheorghe Suruceni. După remiza cu Sheriff, echipa patronată de Valeriu Reniţă este taxată la orice pas - începînd cu descalificarea stadionului şi terminînd cu arbitrajul.

În cadrul conferinţei de presă, patronul Daciei a dezminţit şi afirmaţiile preşedintelui FMF, Pavel Ciobanu, precum că l-a trimis pe vicepreşedintele Zimbrului, Gheorghe Juravel, pentru a-l şantaja pe conducătorul federaţiei de profil. "Nu am împuterniciri să-l trimit pe domnul Juravel la Pavel Ciobanu. Mai mult, cu cîteva zile înainte, m-am întîlnit personal cu preşedintele federaţiei şi, după cum observaţi, sînt capabil singur să-mi prezint poziţia şi mesajul atît în faţa opiniei publice, cît şi în faţa domnului Ciobanu", a spus Adlan Şishanov, menţionînd că Dacia întotdeauna a pledat pentru obţinerea victoriei în orice meci discutat pe teren şi nu în culise.

Anterior, preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, a declarat că persoanele care administrează stadionul Zimbru fac presiune asupra federaţiei, condiţionînd semnarea contractului de chirie a arenei pentru meciurile naţionale în preliminarile Campionatului European din 2012, în funcţie de rezultatele echipelor Dacia şi Zimbru. FMF nu a comentat declaraţiile patronului Daciei. Cu şapte etape pînă la finalul campionatului, Dacia conduce clasamentul, fiind urmată, la o distanţă de trei puncte, de Sheriff.

În etapa a 33-a, care se joacă astăzi, "lupii galbeni" se vor confrunta la Ghidighici cu Rapid, iar tiraspolenii vor evolua la Chişinău în compania echipei Zimbru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite