COLABORARE/ Șahiștii germani iau lecții de la moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TUDOR IOVU/ Sergiu Bargan îi introduce pe germani în tainele șahului
TUDOR IOVU/ Sergiu Bargan îi introduce pe germani în tainele șahului

Maestrul internaţional de şah, Sergiu Bargan instruiește de mai mult timp amatorii de șah din Alzenau (Germania). El va participa şi în acest an la un stagiu din acest oraș.

Cooperarea dintre jucătorul moldovean şi compania germană Spelleken Assoc a demarat în anul 2007, când Federaţia Moldovenească de Şah a fost vizitată de Hans-Gerd Spelleken, preşedintele companiei. „Am făcut cunoştinţă cu maestrul Sergiu Bargan la începutul anului 2007, prin intermediul ex-secretarului general al federaţiei, răposatului Tudor Scripcenco. Am convenit operativ detaliile unei colaborări şi în vara aceluiaşi an am organizat o tabără de vară pentru amatorii de şah din oraşul nostru, care au fost şcoliţi de expertul moldovean", a povestit Hans-Gerd Spelleken.

Cantonamentele şahiştilor din Alzenau sunt organizate în fiecare vară, iar Sergiu Bargan crede că nivelul de pregătire al germanilor este în creştere. „În acest an, vom organiza a cincea ediţie a şcolii de vară, şi constatăm sporirea cantitativă şi calitativă a jucătorilor. Dacă în 2007 se antrenau 35 de tineri, în prezent jocul minţii e studiat de 105 persoane", a spus şahistul din Chişinău.

Vizita oaspeţilor din Germania este prilejuită de turneul internaţional „Cupa Prieteniei", organizat de Spelleken Assoc, la care participă jucători din România, Bulgaria, Germania şi Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite