CHIȘINĂU/ Gimnastele se pregătesc pentru Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivele din Moldova, care practică gimnastica ritmică, au intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru Campionatul European. Competiţia va avea loc la finele lunii mai, la Minsk (Belarus).

Pentru a stabili componenţa lotului naţional, dar şi pentru a verifica nivelul de pregătire al gimnastelor, federaţia de profil a organizat campionatul republican, la care au participat circa 60 de concurente. Ele vin din şase centre sportive: Sucleia, Tiraspol, Slobozia, Tighina, precum şi de la formaţiile chişinăuiene Armonia şi USEFS. Fetele au concurat în trei categorii de vârstă, la probele de cerc, minge, panglică şi măciuci.

Înaintea competiţiilor disputate în capitală, mai multe sportive din Chişinău şi Tighina au participat la etapele Cupei Mondiale din Rusia şi Italia, precum şi la turnee în Ucraina, Belarus şi România.

VERONICA CUMATRENCO A DEVENIT CAMPIOANĂ

În concursul cadeţilor, titlul de campioană a fost cucerit de Nicoleta Dulghieru de la Clubul Sportiv Speranţa (Chişinău). Iuliana Liubomeischi, de la aceeaşi formaţie, a învins la categoria juniori. În proba de seniori, competiţia a fost dominată de gimnastele din Tighina. Campioană a devenit Veronica Cumatrenco, urmată de Ana Toma. Medalia de bronz în această categorie a revenit Ecaterinei Podoprigora.

Toate cheltuielile pentru deplasarea lotului naţional, peste 40.000 de lei, vor fi acoperite de minsterul de resort. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite