BOX Victor Cotiujanschi deschide contul victoriilor moldovenești la Mondialele din Baku

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În a treia zi a competițiilor din capitala azeră au evoluat doi pugiliști din Republica Moldova. Victor Cotiujanschi a fost primul moldovean care a învins pe ring, în timp ce Vladimir Cheleș a fost eliminat.

Una din puținele categorii de greutate în care, după părerea antrenorului lotului național Petru Caduc, putem avea un reprezentant la Olimpiada din Londra, este cea de până la 75 de kilograme. În acest concurs evoluează talentatul pugilist din Grimăncăuți, Victor Cotiujanschi. Astăzi, în meciurile de calificare, sportivul nostru s-a confruntat cu reprezentantul statului Dominica, Rowain Christopher. Moldoveanul nu a avut emoții în acest meci, a învins prin knock out, și a acces în prima rundă a turneului de bază.

În următorul meci, boxerul din nordul Moldovei va avea de susținut un examen mult mai exigent, în compania armeanului Andranik Hakobyan. „Disputa cu Rowain a fost ca un antrenament pentru mine. Greul abia începe și cu armeanul va fi mult mai greu", a spus Cotiujanschi pentru „Adevărul". Este de menționat că Hakobyan este un sportiv experimentat în vârstă de 30 de ani, unul din cele mai mari succese ale sale fiind medalia de bronz obținută la Europenele-2008 din Pescara (Italia).

Tot miercuri după amiază a pășit pe ringul din Baku și reprezentantul Moldovei în categoria de până la 81 de kilograme - Vladimir Cheleș. Sportivul din capitală s-a confruntat în prima etapă cu kazahul Adilbek Niyazymbetov și a pierdut cu 16-11. Astfel el este al treilea tricolor care părăsește competiția după Mihail Muntean (91 de kilograme) și Sandu Râșcan (52 de kg).

Mâine în concurs vor intra boxerii categoriei de până la 69 de kilograme, în care evoluează și moldoveanul Vasile Belous. El va lupta pe ring cu reprezentantul Braziliei, Myke Ribeiro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite