BOX Un „muntean" de la Grimăncăuți a fost eliminat de un uzbec la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Muntean (roșu) a fost eliminat din concursul de la Baku
Mihail Muntean (roșu) a fost eliminat din concursul de la Baku

Luni la Baku a demarat ediția ordinară a campionatului mondial de box, în cadrul căruia 92 de sportivi vor obține cote olimpice. Din șirul acestora a fost eliminat deja Mihail Muntean, cel mai greu sportiv din lotul tricolorilor.

În prima zi de concurs în lupta pentru medalii s-au încadrat luptătorii din categoriile de greutate de până la 49 kilograme și până la 91 kilograme. În cea mai ușoară categorie de greutate, Moldova nu a avut reprezentanți, în schimb pe ringul de Baku a urcat Mihail Muntean din Grimăncăuți.

La 91 de kilograme, pugilistul nostru a luptat în prima partidă cu reprezentantul Uzbekistanului, Mirzohidjon Abdullaev. Din păcate pentru luptătorul moldovean, Abdullaev a dominat meciul obținând o victorie concludentă cu 11-4 și a acces în etapa a doua. Astfel, cel mai greu boxer din lotul antrenat de Petru Caduc a abandonat lupta pentru medaliile turneului și baremurile olimpice.

Marți în concurs vor intra reprezentanții altor două categorii de greutate. La amiază, tiraspoleanul Alexandru Râșcan se va duela cu Michael Konlan (Irlanda).

Seara va începe concursul și în categoria de până la 56 de kilograme, însă liderul boxului moldovenesc Veaceslav Gojan va intra în concurs începând din runda secundă. Asta fiindcă campionul European din Moldova este favoritul numărul 5 în această categorie de greutate. La 3 octombrie Gojan urmează să boxeze cu învingătorul întâlnirii dintre Aboubakr Lbida (Maroc) și Syed Hussain (Pakistan).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite