BOX Moldova are un vicecampion la Europenele universitare de la Moscova. Vezi cine este!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finalele au fost incendiare la Europene
Finalele au fost incendiare la Europene

Sportivul moldovean Victor Carapcevschi a obţinut medalia de argint la Campionatul European Universitar de la Moscova.

El este discipol al Şcolii Sportive Specializate de Box şi Lupte libere din Capitală și a evoluat în cântarul categoriei de până la 69 de kilograme și a fost unicul reprezentant al țării noastre care a ajuns în finală. În lupta pentru aur, boxerul chișinăuian a luptat cu reprezentantul Poloniei, Tomasz Kot. Partida a fost dramatic[ și s-a încheiat cu scorul de 12-9, din păcate, în favoarea adversarului polonez.

Argintul de pe ringul din Moscova este primul succes internațional al boxerului de 19 ani, care visează să ajungă și la ediția 2016 a Olimpiadei de Vară.

La Europenele din Moscova s-au remarcat și alți patru pugiliști care au urcat pe treapta a treia a podiumului: Valeriu Cârma (49 kg), Dumitru Suhodolschi (52 kg), Violin Berzoi (64 kg) și Victor Cotiujanschi (75 kg).

În total la Campionatul European Universitar de la Moscova , Moldova a fost reprezentată de zece boxeri moldoveni. Este de remarcat că pe ringul European a mai boxat un sportiv moldovean. Este vorba despre campionul național din anul curent, Petru Apostol (60 de kilograme), el însă a evoluat pentru echipa României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite