BOX Lauri pentru boxerii de la Grimăncăuți la campionatul național de seniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VADIM IUTIȘ Veaceslav Gojan s-a luptat în finală împotriva consăteanului său, Vadim Ivaniuc
VADIM IUTIȘ Veaceslav Gojan s-a luptat în finală împotriva consăteanului său, Vadim Ivaniuc

Cei mai puternici pugiliști din Republica Moldova s-au întrunit în weekend la Sala Polivalentă din Capitală, unde au fost stabiliți premianții ediției ordinare a campionatului național de seniori. Liderii sportului cu mănuși de la Grimăncăuți, antrenați de Petru Caduc, au plecat acasă cu șase din cele zece titluri.

Cea mai importantă competiție internă a fost organizată într-un moment de maximă responsabilitate pentru toate probele de sport - pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Din acest motiv o atenție sporită a fost acordată membrilor lotului național, care au dat dovadă de o bună pregătire tehnico-tactică, deși erau ușor obosiți după maratonul competițional din acest an.

Fiecare meci cu participarea internaționalilor moldoveni, în special a celor care se pregătesc la școala din Grimăncăuți, i-a motivat suplimentar pe adversarii lor, veniți din diferite colțuri ale țării.

„Asistăm la unul dintre cele mai interesante campionate din ultimul timp, deoarece pe ring au urcat sportivi foarte bine pregătiți, iar cei mai slabi au rămas acasă sau au urmărit luptele din tribune", a remarcat, în debutul competiției, antrenorul principal al lotului național, Petru Caduc.

În meciurile pentru distincții au ajuns pugiliști din șapte localități. Sportivii de la centrul de box din Grimăncăuţi au obţinut şase titluri în cele zece finale ale campionatului. Tiraspolenii au cucerit trei medalii de aur, iar Capitala s-a ales cu un singur campion. Câte un medaliat de argint au avut formațiile din Orhei, Tighina și Comrat.

Discipolii antrenorului emerit Petru Caduc au pus mâna pe medalii în majoritatea categoriilor de greutate, cu excepția celei mai ușoare (până la 49 de kilograme) și a celei în care s-au bătut boxerii de 81 de kilograme.

SANDU RÂŞCAN A TRECUT NISTRUL

Alexandru Râșcan este unul dintre cei mai talentați boxeri moldoveni, care are șanse reale să ajungă la Olimpiada de la Londra din vara anului viitor.

Originar din Tiraspol, sportivul, în vârstă de 22 de ani, se antrenează începând din actualul sezon la Grimăncăuți (Briceni), dar reprezintă orașul de pe Nistru la competițiile oficiale. În turneul din weekend, Sandu a trecut fără mari bătăi de cap în gala finală. Meciul pentru aur cu bălțeanul Andrei Martân a durat doar câteva zeci de secunde, Râșcan obținând victorie înainte de gongul final.

După acest meci, pe ring au urcat finaliștii categoriei de până la 56 de kilograme, inclusiv amicul lui Râșcan, campionul european din acest an, Veaceslav Gojan. A fost prima dintre cele trei finale în care au evoluat exclusiv pugiliști de la Grimăncăuți. Cel mai bun boxer al ultimilor ani nu i-a lăsat nicio șansă consăteanului său, Vadim Ivaniuc, devenind multiplu campion național.

„Psihologic, dar și fizic a fost foarte greu să înving în acest campionat. Pentru că nu am obținut deocamdată cota olimpică, am de muncit foarte mult pentru a-mi atinge obiectivul - vreau să ajung la Londra", a spus campionul pentru „Adevărul". Veaceslav consideră că doar oboseala este de vină pentru faptul că nu a obținut foaia olimpică la Mondialul din Baku.

Organizat de Federația Moldovenească de Box și Ministerul Tineretului și Sportului, campionatul național a întrunit 82 de participanți.

Campioni din trei centre pugilistice

În zece categorii de greutate ale campionatului național s-au disputat următoarele finale (numele campionilor sunt subliniate):

49 de kilograme: Eugen Șcemarenco (Chișinău) - Valeriu Cărma (Tiraspol); 52 kg: Alexandru Râșcan (Tiraspol) - Andrei Martân (Bălți); 56 kg: Veaceslav Gojan (Grimăncăuți) - Vadim Ivaniuc (Grimăncăuți), 60 kg: Petru Apostol (Chișinău) - Dumitru Galagoț (Grimăncăuți); 64 kg: Violin Berzoi (Grimăncăuți) - Mihai Rotari (Grimăncăuți); 69 kg: Vasile Belous (Grimăncăuți) - Victor Corobcevschi (Chișinău); 75 kg: Petru Ciobanu (Chișinău) - Victor Cotiujanschi (Grimăncăuți); 81 kg: Gleb Șapoval (Chișinău) - Mihail Cationov (Tiraspol); 91 kg: Mihail Muntean (Grimăncăuți) - Victor Ialâmov (Chișinău); +91 kg: Roman Todoșciuc (Grimăncăuți) - Alexei Zavatin (Grimăncăuți).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite