BOX Doi basarabeni au obținut medalii la Minsk. Vezi care sunt premianții!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lot din cinci sportivi din Republica Moldova s-a întors cu distincții de la Memorialul de pugilism „Viktor Livențev" din Belarus, care s-a desfășurat în perioada 18-24 iulie. Sportivii din Grimăncăuţi Victor Cotiujanschi şi Alexei Zavatin au obţinut bronz și argint la acest turneu internaţional.

Delegaţia tricolorilor, condusă de antrenorul emerit Petru Caduc, a fost creată din reprezentanţi ai şcolilor de box din satul Grimăncăuţi (Briceni), Chişinău şi Tiraspol.

„Pe ringul din Minsk am dorit să verificăm potenţialul sportiv al tinerilor promovaţi din alte categorii. Am dorit să aflu cât e de bine pregătit Victor Cotiujanschi, unul din principalii pretendenţi la o cotă de participare în Olimpiada de la Londra, ediţia 2012", a spus pentru „Adevărul", antrenorul Petru Caduc.

Renumitul sportiv de la Grimăncăuţi Victor Cotiujanschi a evoluat în categoria de greutate de până la 75 de kilograme şi a susţinut trei meciuri deosebit de dificile. După ce a devansat doi adversari puternici, moldoveanul s-a confruntat în semifinale cu reprezentantul gazdelor, Viktor Kuzmeruk.

Susţinut frenetic de publicul local, Kuzmeruk a învins cu scorul de 6-3, iar conaţionalul nostru a intrat în posesia medaliei de bronz. Un rezultat mai bun a fost înregistrat în categoria supergrea (+91 de kilograme). Colaboratorul Serviciului Grăniceri Alexei Zavatin din Grimăncăuţi a ajuns până în runda finală a turneului, fiind foarte aproape de titlul de învingător.

„URIAŞUL" DIN GRIMĂNCĂUŢI

În meciul decisiv el s-a confruntat cu ucraineanul Rostislav Arhipenko. Meciul nu a excelat prin spectaculozitate, pugilistul din Kiev reuşind să obţină o victorie cu un scor „de fotbal" 2-0. Astfel, Alexei Zavatin s-a clasat pe locul secund.

„Performanţa lui Zavatin este deosebit de importantă pentru boxul nostru. Moldova, din păcate, până în prezent nu a avut pugilişti puternici în categoria supergrea", a afirmat antrenorul Caduc. „Alexei este un boxer cu potenţial care în viitor se poate remarca în turneele internaţionale de prestigiu", a adăugat acesta. Potrivit antrenorului, medaliatul de argint de la Minsk are o înălţime de doi metri şi practică boxul de doar un an şi jumătate.

Ceilalţi trei reprezentanţi ai Moldovei care au participat la Memorialul „Viktor Livenţev" au evoluat mai modest. Tiraspoleanul Igor Osipov (categoria de greutate de până la 56 de kilograme), luptătorul din Capitală Petru Apostol (60 de kilograme) şi pugilistul Mihail Rotari din Grimăncăuţi (64 de kilograme) nu au avut acces pe podium, dar, potrivit antrenorului Caduc, s-au prezentat onorabil la Minsk.

PREGĂTIRI PENTRU MONDIALE

La turneu au participat sportivi din 11 ţări. Pentru lotul nostru acesta a constituit una din etapele de pregătire pentru Mondialele din Azerbaidjan, care vor avea loc în luna septembrie. Pe ringul din Baku se vor pune în joc şi primele foi de plecare la Olimpiada din Londra.

De la 1 august, selecţionata Moldovei antrenată de Petru Caduc are preconizat un cantonament de pregătire în munţii Carpaţi (Ucraina), iar la finele verii, la Briceni va avea loc ediţia secundă a Turneului Internaţional „Cupa prim-ministrului", la care vor participa sportivi din Moldova, România şi, posibil, Tunisia şi Suedia.

GAZDELE AU DOMINAT

La Memorialul „Viktor Livenţev" sportivii belaruși au dominat la toate categoriile. Boxerii din această ţară au acces în opt finale, obţinând șase medalii de aur. De asemenea, gazdele și-au completat palmaresul cu două distincţii de argint și trei de bronz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite