BOX Campionul European Veaceslav Gojan a debutat cu victorie la Mondialele din Baku

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul selecționatei Republicii Moldova de seniori, sportivul din satul Grimăncăuți, Veaceslav Gojan a obținut victorie în primul său meci disputat pe ringul din Azerbaidjan.

Pugilistul nostru, favoritul numărul cinci în categoria de greutate de până la 56 de kilograme, a început evoluția la Mondiale începând cu etapa a doua.

În meciul pentru accederea în optimi el s-a duelat cu marocanul Aboubakr Lbida. Primele două runde au fost deosebit de dramatice. În repriza inaugurală moldoveanul a smuls o victorie la limită cu 3-2, iar a doua s-a încheiat la egalitate 7-7. Pe final de meci Gojan s-a dezlănțuit și a reușit o victorie generală cu scorul de 19-14.

În următoarea etapă, mâine seara, discipolul antrenorului emerit Petru Caduc se va confrunta cu boxerul uzbec Orzubek Șaimov, care luni l-a învins pe Angel Rodriguez din Venesuela. În caz de victorie în partida de marți, campionul de la Grimăncăuți va primi cota pentru Jocurile Olimpice -2012.

Reamintim că, tot în optimile de finală va evolua și consăteanul lui Gojan, Vasile Belous. În categoria de greutate de până la 69 de kilograme, tot mâine, el se va confrunta cu australianul Mark Basile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite