BOX/ Premieră istorică la Europenele din Ankara! Veaceslav Gojan cucerește primul aur pentru Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul Veaceslav Gojan din Grimăncăuți, raionul Briceni a cucerit, la Ankara (Turcia), în premieră pentru boxul moldovenesc, titlul de campion European.

În meciul decisiv pentru titlu în categoria de greutate de până la 56 de kilograme, el l-a învins pe rusul Dmitri Poleanski, multiplu premiant al turneelor europene și mondiale, ultimul campion al Rusiei.

Într-o luptă acerbă, sportivul moldovean a învins „la mustață" cu 16-14, și a cucerit titlul de Campion European pentru prima dată în istoria boxului autohton. Sportivului din Rusia i-a revenit argintul, iar pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat Răzvan Andreiana (România) și Furkan Memis (Turcia).

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu a remarcat abundenţa de medalii cucerite anul curent. "Din nou o medalie obţinută în premieră în istoria sportului moldovenesc. Mă bucur mult că nu-i prima anul curent, că au mai fost cucerite", a declarat oficialul. Potrivit lui, campionul va primi un premiu bănesc egal cu 60 mii lei (circa 5 mii USD) şi va avea o bursă lunară până la Jocurile Olimpice de la Londra (2012) egală cu 10 mii lei.

Tot la Campionatul European din Turcia, tiraspoleanul Alexandru Râșcan a obținut medalia de bronz în categoria de până la 52 de kilograme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite