BOX/ Moldovenii Veaceslav Gojan și Alexandru Râșcan și-au asigurat medalii la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai ușori luptători din lotul național de box al Republicii Moldova, Veaceslav Gojan din Grimăncăuți și Alexandru Râșcan din Tiraspol au acces în semifinalele Campionatelor Europene din Ankara (Turcia).

În categoria de greutate de până la 52 de kilograme, talentatul pugilist Alexandru Râșcan s-a confruntat în sferturi de finală cu ucraineanul Gheorghi Cegaiev. Într-o luptă dramatică, Sandu a învins cu 20-15 și a acces în semifinale, asigurându-și astfel cel puțin o medalie de bronz. În semifinale, moldoveanul se va confrunta cu un sportiv galez, Andrew Selby, lupta fiind programată pentru joi.

Exemplul pugilistului din stânga Nistrului a fost preluat și de liderul lotului național, Veaceslav Gojan, premiant de bronz la Olimpiada-2008 din Beijing.

În categoria de până la 56 kilograme l-a destrămat pe bulgarul Defelin Dalakliev, care a abandonat lupta înainte de gongul final. Dalakliev a avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a părăsi ringul. În semifinale Gojan va duela cu un sportiv din dreapta Prutului - Răzvan Nicolae Andreiana.

Dacă vor învinge și în semifinale, cei doi moldoveni urmează să dispute finalele în propriile categorii, care le pot aduce medalii de aur sau argint.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite