Atleții moldoveni au luat cu asalt Campionatul Naţional de atletism rezervat juniorilor, organizat la Sala Polivalentă din Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia de Atletism din Republica Moldova a început cu dreptul procesul competiţional în 2011 și a organizat deja trei competiţii de anvergură. Peste 350 de tineri atleţi din toate raioanele republicii, dar şi oaspeţi din oraşul Iliciovsk (Ucraina) au participat la ediţia a XX-a jubiliară a campionatului-open de iarnă al Republicii Moldova, rezervat juniorilor, Under-16 şi Under-14.

Evenimentul a inclus concursuri la 17 probe distincte, cu participarea fetelor şi băieţilor.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Atletism, Anatol Balan, „campionatul de sâmbătă şi duminică de la Sala Polivalentă este nu doar o testare a produselor pepinierei atletice din Moldova, dar şi o oportunitate de selectare a celor mai buni sportivi pentru evenimentele principale din anul curent".

Cei mai buni performeri din categoria juniorilor mari vor participa la Campionatul Mondial rezervat atleţilor din categoria de vârstă Under-16 (va avea loc în luna iulie la Lille, Franţa), iar liderii juniorilor mici (născuţi în 1996-1997) vor fi selectaţi în lotul Republicii Moldova pentru participarea la festivalul Olimpic al Tineretului European, care va avea loc tot vara, la Trabzon (Turcia).


UCRAINENII N-AU FOST ECLIPSAŢI DE GAZDE

La fel ca şi în competiţiile cu participarea seniorilor, la turneul juniorilor probele de sprint au generat un interes sporit din partea spectatorilor.

Proba masculină de alergări pe distanţa de 60 metri/garduri este una din puţinele la care victoria a revenit oaspeţilor din Ucraina. În vârstă de 14 ani, Ivan Zelenski va reveni la Iliciovsk cu un titlu de campion al Moldovei.

La proba similară, rezervată juniorilor mari, victoria a revenit discipolului Şcolii Sportive Specializate nr.3 din Chişinău, Anton Romaniuc, care a parcurs 60 de metri în 8 secunde 73 sutimi. Şi în concursul feminin la această probă au învins tot sportive din capitală: Alina Cernica (Under-16) şi Ecaterina Andronic (Under-14).

Antrenorul principal al lotului naţional, Alexandru Gancenco a remarcat pentru „Adevărul" că „liderii diferitor probe atletice au demonstrat la campionatul de iarnă al juniorilor că se află la un nivel bun de pregătire, iar până la turneele de anvergură din vară au şansa să progreseze substanţial".


ANTRENORII SUNT OPTIMIŞTI

Potrivit experţilor, rezultate foarte bune au fost consemnate în concursurile de alergări, la care au triumfat reprezentanţii Chişinăului. Un timp perfect de 6 minute 15 secunde şi 20 sutimi a demonstrat elevul Liceului Republican Sportiv, Radu Spânu, care a învins la cursa de alergări pe distanţa de 2000 metri cu obstacole.

Din alte rezultate, remarcăm titlurile naţionale obţinute de Artiom Cazacioc, Camenca (alergări, 400 metri), Silvia Florea, Chişinău (alergări, 2000 metri cu obstacole), Alina Bordea, Chişinău (alergări, 60 metri), Dorin Bostan, Chişinău (60 metri), Igor Şeremet, Tiraspol (marş sportiv, 5 kilometri), Dumitriana Surdu, Chişinău (aruncarea greutăţii).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite