Vezi cine ar putea să-i ia locul lui Gabi Balint la naționala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EDUARD BÂZGU Gabi Balint îl vrea pe Testimiţanu la naţionala Moldovei
EDUARD BÂZGU Gabi Balint îl vrea pe Testimiţanu la naţionala Moldovei

Tehnicianul român Gavrilă „Pele" Balint şi-a încheiat toate conturile cu Federaţia de Fotbal. În locul lui se vehiculează numele lui Igor Dobrovolschi, Ion Testemiţanu, Alexandru Spiridon şi chiar al primului selecţioner Ion Caras.

De trei zile naţionala de fotbal a rămas fără antrenor principal. Deşi avea contract până la finalul anului, Gabi Balint a decis să renunţe anticipat la funcţia de tehnician, după o discuţie cu preşedintele FMF, Pavel Cebanu.

„Am discutat cu domnul Cebanu şi am luat decizia de a nu vorbi deloc despre acest lucru. Nu vreau să apară speculaţii şi să las loc la interpretări. Cred că e mult mai bine să fie un antrenor de-al lor decât altul adus de pe nu ştiu unde", a declarat antrenorul pentru postul de radio GSP din România. De cealaltă parte, Federaţia de fotbal a anunţat pe site-ul oficial că s-a „încercat negocierea unei prelungiri a contractului, dar din anumite motive nu s-a ajuns la un acord".

Gabi Balint (48 de ani) a fost numit în funcţia de antrenor principal al selecţionatei Republicii Moldova la 19 ianuarie 2010.

NUMELE SUCCESORULUI, ÎNVĂLUIT ÎN MISTER

Retragerea lui Balint nu a surprins conducerea forului naţional de profil. Discuţii despre o eventuală remaniere pe banca tehnică a tricolorilor s-au iscat încă din toamnă, fiind motivate de rezultatele slabe ale moldovenilor. „Doar după ce ne-am despărţit oficial, dar şi amical, de antrenorul român, am început să analizăm dosarele potenţialilor candidaţi", a spus pentru „Adevărul" Pavel Cebanu, preşedintele FMF. Ciobanu spune că îşi doreşte foarte mult ca să intrăm în noul an cu un nou antrenor la selecţionată.

În rândul jurnaliştilor şi antrenorilor sunt vehiculate mai multe nume ale antrenorilor care pot veni la naţională. Unul dintre ei ar putea fi ucraineanul Vladimir Liutîi, care acum un an a fost aproape de a deveni antrenor la Chişinău, dar atunci a fost preferat Gabi Balint. Pavel Cebanu exclude însă această variantă.

Igor Dobrovolschi (actual antrenor la Dacia Chişinău), Ion Testemiţanu (fostul secund al lui Balint), Alexandru Spiridon (antrenor secund la Şahtar Doneţk) şi Ion Caras (primul antrenor al selecţionatei), sunt alte nume vehiculate în presă.

EVOLUŢII MODESTE ÎN 2011

Selecţionata Moldovei a terminat pe locul cinci preliminariile Euro-2012, cu nouă puncte (trei victorii şi şapte înfrângeri), într-o grupă din care au mai făcut parte formaţiile Olandei, Suediei, Ungariei, Finlandei şi cea a statului San Marino.

Vezi imagini video în care suporterii îl susţin frenetic pe Gabi Balint la meciurile naţionalei Moldovei

Citeşte un interviu acordat pentru Adevărul de preşedintele federaţiei de fotbal de la Chişinău, Pavel Cebanu, cu referire şi la naţionala Moldovei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite