Ana Boţan a primit titlul de „Miss Şah 2010"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra şahistă din Chişinău a avut o evoluţie constantă anul trecut şi speră la noi victorii în 2011. Ea a fost încoronată la Gala Șahului, unde au fost premiați și cei mai puternici jucători care reprezintă Moldova la competiţiile internaţionale.

Evenimentul a avut loc în incinta clubului de specialitate din capitală şi s-a desfăşurat într-o atmosferă festivă, cu multe flori, premii şi bună dispoziţie.

După cum a remarcat unul din liderii probei, Viorel Iordăchescu, „în premieră absolută, la acest eveniment de bilanţ au fost prezenţi toţi liderii şahului moldovenesc, cu excepţia Carolinei Smochină, care locuieşte în Cipru". Ea însă a transmis un mesaj de felicitare pentru toţi antrenorii şi jucătorii prezenţi la festivitate.


Ca şi la toate ediţiile anterioare ale Galei Şahului, şahistul anului a devenit marele maestru internaţional Viorel Bologan. Solicitat de Adevărul, jucătorul a specificat că a avut un an foarte bun din punct de vedere competiţional. „Am învins în Open Corsica (Franţa) iar la prestigiosul turneu „Anatoli Karpov" de la Poikovski (Rusia) am împărţit primele două locuri cu redutabilul Serghei Kareakin", a remarcat el. De asemenea, Bologan a obţinut şi un loc trei la Sarajevo Open.


Una din cele mai experimentate jucătoare din Moldova, Elena Pârţac a devenit laureată printre femei în 2010. Ea a avut o evoluţie constantă pe parcursul stagiunii şi a devenit campioană republicană pentru a patra oară consecutiv.


Momentul culminant al evenimentului l-a constituit decernarea titlului de Miss Şah-2010, pentru tânăra sportivă din capitală, Ana Boţan. Până în prezent, coroniţa Miss Şah a fost acordată de şapte ori. De acest titlu s-a mai învrednicit Elena Pârţac, Lilia Doibani, Stela Untilă, Sanda Vetrilă, Xenia Lazo şi Ana Maria Ursu.

În afară de aceste nominalizări, au mai fost premiaţi Svetlana Haritonov (arbitru), Victor Romcovici şi Valeriu Coadă (antrenori).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite