Academia UTM îndepărtează pe Sheriff de titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sheriff a luptat pentru fiecare balon
Sheriff a luptat pentru fiecare balon

Campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol continuă să piardă puncte prețioase în Divizia Națională, după ce a remizat cu Academia UTM.Situația în lupta pentru locurile premiante ale Diviziei naționale la fotbal devine incendiară. Multipla învingătoare a turneului, Sheriff Tiraspol a mai pierdut două puncte în lupta cu Milsami și Dacia.

Epilogul etapei a XX-a în campionatul de fotbal al R. Moldova s-a consumat pe stadionul din Tiraspol, unde s-au confruntat Sheriff și formația Academia UTM din capitală.


Golurile au fost marcate rapid


În sezonul fotbalistic curent, Academia UTM a devenit un coșmar pentru galonații adversari din Tiraspol. După ce, în luna septembrie, la Chișinău, "academicienii" au învins campioana cu scorul de 1-0, nici în returul de la Tiraspol, jucătorii Academiei nu au evoluat mai prost.

Fără Vaja Tarhnișvili, Vladislav Stoyanov, Artiom Haciaturov (accidentați) și sârbul Vladimir Volkov suspendat, Sheriff a început partida cu mai multe rezerve în teren. Chiar și în aceste condiții, după un sfert de oră, gazdele au marcat primul gol prin Andre Dhiedhiou. Bucuria suporterilor a durat însă foarte puțin, or, în minutul 24, Radu Gânsari de la Academia UTM l-a servit cu o pasă pe colegul său de echipă, Petru Leucă, acesta reușind egalarea.

Atacanții tiraspoleni s-au aruncat spre poarta lui Maxim Copeliciuc, trecându-și în cont șase ocazii de gol până la pauză, dar la vestiare, echipele au plecat cu același scor de egalitate - 1-1.


Ghinionistul primei părți a jocului a fost Vladimir Brankovic (Sheriff) care a trecut de cinci ori pe lângă gol.

Adamovic a fost eliminat


Jucătorii campioanei în exercițiu a continuat să mizeze pe compartimentul ofensiv și în repriza a doua. Jymmy Franca și Bendjamin Balima (de două ori) a amenințat poarta lui Maxim Copeliciuc însă goalkeaperul Academiei UTM și al naționalei de tineret a prins o zi de grație. În ultimele zece minute spiritele au început să se încingă și centralul Stoianov din Taraclia a împărțit cartonașe ambelor echipe. Mai mult, Adamovic de la Sheriff a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. După expirarea celor 90 minute regulamentare de joc și trei suplimentare, scorul final a fost 1-1.

Astfel, după consumarea etapei a 20-a Sheriff Tiraspol a ratat ocazia de a avansa în clasament și se menține pe locul cinci, în spatele lui Milsami Orhei, Dacia Chișinău, Iskra-Stal Râbnița și Olimpia Bălți.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite