AUR PENTRU MOLDOVA/ Halterofilul Oleg Sârghi a câștigat primul titlu suprem la ediția a 90-a a Campionatului European, rezervat bărbaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halterofilul Oleg Sârghi, care evoluează în cântarul categoriei de greutate de până la 56 kilograme a obținut titlul de campion, în suma a două exerciții, în prima zi a Campionatului European din Kazan (Rusia).

Atletul nostru a obținut cel mai bun rezultat printre cei 12 concurenți, ridicând o greutate totală de 262 de kilograme. La exercițiul „aruncat" el nu a avut o prestație foarte bună, clasându-se doar pe locul opt cu un total de 112 kilograme. Atunci când părea că medalia s-a transformat într-un simplu „vis", Oleg s-a concentrat în al doilea exercițiu - „smuls" și a ridicat haltera de 150 kilograme, devansându-și toți adversarii. Astfel moldoveanul a obținut o medalie mică de aur la „smuls" și titlul de campion continental în categoria de până la 56 kilograme.

În aceeași categorie de greutate a mai evoluat un atlet din Moldova, Ghenadie Dudoglo. El a început mai bine decât Sârghi concursul, reușind să ridice haltera cu o greutate de 115 kilograme în proba de „aruncat", rezultat care i-a adus medalia mică de bronz. În al doilea exercițiu a evoluat însă mai slab și s-a poziționat doar pe locul șase cu un total de 250 kilograme.

Argintul în categoria de 56 kilograme a revenit turcului Gokhan Kilik, iar Florin Croitoru din România a intrat în posesia medaliei de bronz.

REVENIRE FĂRĂ NOROC PENTRU CRISTINA IOVU

Programul campionatelor Europene de la Kazan a fost deschis de reprezentantele sexului frumos, concursul continental feminin ajungând la a 24-a ediție.

image

În categoria de până la 48 de kilograme și-a făcut revenirea pe arena internațională, după doi ani de pauză, atleta moldoveancă Cristina Iovu, vicecampioană europeană în 2009. Evoluția sa însă nu s-a soldat cu obținerea vre-unei distincții. Ea a obținut locul șase la „aruncat" și cinci la „smuls" și s-a clasat doar pe treapta a șaptea în clasamentul final.

Primul titlu feminin la Europenele din acest an a fost câștigat de Nurkan Taylan (Turcia), urmată pe locurile secunde de o altă turcoaică Nurdan Karagoz, și de Genny Pagliaro (Italia).

În clasamentul general pe medalii, selecționata Moldovei, cu două medalii de aur și una de bronz, se clasează pe locul secund, fiind devansată doar de echipa Turciei.

Marți, în concurs vor intra halterofilii din categoria de greutate de până la 62 kilograme, inclusiv moldoveanul Iurie Dudoglo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite