ATLETISM Zalina Marghiev s-a clasat pe locul opt la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se încheie ediția ordinară a Cupei Mondiale de atletism de la Daegu. În ultima zi a competițiilor, a evoluat și cea mai bună atletă moldoveană din ultimii ani, aruncătoarea ciocanului Zalina Marghiev.

Înaintea deplasării la competiția din Coreea de Sud, sportiva noastră a declarat pentru presă că nu mizează pe un loc premiant în acest concurs. „O medalie de Cupă Mondială presupune o pregătire de nivel înalt. La felul în care se desfășoară antrenamentele și cantonamentele lotului nostru este ireal să urc pe podium", a spus Zalina Marghiev și a avut dreptate.

După ce vineri, moldoveanca reușise o calificare în finala probei, ieri ea a intrat în lupta pentru medalii împreună cu alte 11 atlete. Zalina a înregistrat 70,27 de metri la cea mai bună aruncare, îmbunătățindu-și performanța din calificări (70,09 de metri). Cu aceste rezultate, angajata Serviciului Grăniceri din Moldova s-a poziționat pe locul opt în finala probei. În lupta pentru medalii a intrat și o atletă din România, Bianca Perie, care a ocupat un loc cu două trepte mai sus față de sportiva noastră. Românca a aruncat ciocanul la o distanță de 72,04 de metri.

Este de remarcat că opt din cele 12 finaliste au reprezentat continentul european. Învingătoare a Cupei Mondiale a devenit rusoaica Tatiana Lîsenko, urmată de Betty Heidler (Germania) și Wenxiu Zhang (China).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite