(VIDEO) ATLETISM Ion Luchianov, clasat în Top-8 la Cupa Mondială „Sunt cel mai tare alb din finala cursei de 3.000 de metri obstacole“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unicul reprezentant al Europei de Est în finala probei de alergări pe distanța de 3.000 de metri obstacole de la Cupa Mondială, Ion Luchianov și-a îmbunătățit recordul personal al sezonului.

Alergătorul moldovean Ion Luchianov a avut o prestație bună în cadrul finalei cursei de 3.000 de metri cu obstacole în cadrul forului atletic de la Daegu (Coreea de Sud).

Sportivul nostru a alergat mai încet din startul alergărilor, în prima jumătate a cursei fiind printre „codași". Pe ultimele sute de metri, Ion a accelerat și a înregistrat în final un timp de 8 minute 19,69 secunde, ceea ce constituie un nou record personal. Această performanță i-a permis să se claseze pe locul opt în clasamentul general.

La finalul alergărilor, Ion Luchianov a declarat pentru Adevărul că „am comis o greșeală la începutul cursei, trebuia să pornesc mai repede. Oricum e o mare performanță, dacă luăm în considerație în care m-am pregătit pentru acest eveniment. Sunt cel mai tare printre sportivii europeni get-beget“, a afirmat Ion Luchianov.

Este de remarcat că în fața sa s-au plasat doar sportivi africani, cu excepția francezilor de origine marocană Mahiedine Mekhissi-Benabbad și Boabdellah Tahri. Învingător al cursei a devenit kenyanul Ezekiel Kemboi, cu rezultatul de 8 minute 14,85 secunde.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite