ARMATA/ Militarii moldoveni vor participa la aplicații în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii participă la exercițiile „Sea Breeze“ din anul 2007
Moldovenii participă la exercițiile „Sea Breeze“ din anul 2007

Armata Naţională a Republicii Moldova a detaşat şapte ofiţeri de stat major, şapte genişti, 18 paraşutişti şi un pluton de infanterie în număr de 30 de militari din cadrul Batalionului 22 de menţinere a păcii la exerciţiul multinaţional de menţinere a păcii „Sea Breeze 2011", desfăşurat în Ucraina.

Superiorul contingentul Armatei Naţionale, maiorul Vadim Moraru, a comunicat serviciului de presă al Ministerului Apărării că statul major general al exerciţiului va activa în oraşul Odesa, iar trupele vor fi dislocate la Baza de instruire „Shirokiy Lan" din oraşul Nikolaev.

„Scopul acestui exerciţiu este de a îmbunătăţi interoperabilitatea trupelor multinaţionale în operaţiuni de menţinere a păcii. În conformitate cu scenariul exerciţiului, militarii Armatei Naţionale vor fi antrenaţi în operaţiuni de menţinere a păcii, activităţi antitero, operaţii amfibii şi operaţiuni de desantare", a spus Vadim Moraru.

În cadrul aplicațiilor militare „Sea Breeze 2011" vor fi implicaţi circa 2000 de militari din 13 ţări - Ucraina, SUA, Azerbaidjan, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Georgia, Canada, Macedonia, Moldova, Germania, Turcia şi Franţa.

„Sea Breeze 2011" este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace, iar Armata Naţională participă la acest exerciţiu din anul 2007.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite