ANTRENORI/ Gabi Stan revine în fotbalul din Republica Moldova. El a semnat cu Ursidos Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul român va antrena în următorii doi ani echipa Ursidos Chişinău din eşalonul secund al Campionatului Naţional Ultima echipă pregătită de Stan fost formaţia Unirea Alba Iulia, care ocupă actualmente locul 14 în Liga a doua.

Debutanta Diviziei A, Ursidos Ratuş va fi pregătită în următorii doi ani de Gabi Stan, antrenor care revine în Moldova după o pauză de opt sezoane.

„Deşi nu antrenam în Moldova veneam de două-trei ori pe an la Chişinău pentru a mă revedea cu prietenii care mi-au rămas aici după ce am plecat de la Zimbru. Acum însă mă voi afla mai mult timp în stânga Prutului şi sunt bucuros că voi lucra din nou aici", a spus Gabi Stan, după semnarea contractului cu Ursidos.

Veaceslav Ursachi, preşedintele grupării chişinăuiene, a menţionat că negocierile cu antrenorul român au durat decât două ore, contractul fiind semnat pentru o perioadă de doi ani.

CONVINS DE INTENŢIILE PATRONILOR

Gabi Stan a declarat că acordul semnat cu formaţia din Chişinău nu este mai avantajos din punct de vedere financiar decât la ultimul său club, Unirea Alba Iulia, însă la Ursidos a fost atras de intenţiile patronilor de a investi în infrastructură, nu doar în jucători. Potrivit tehnicianului de peste Prut, Ursidos nu are obiectivul de a promova imediat în Divizia Naţională. Actualmente, gruparea patronată de Veaceslav Ursachi se clasează pe poziţia a cincea în Divizia A, având 39 puncte acumulate, cu şapte mai puţin decât lidera Intersport-Aroma Cobusca Nouă.

PRIMUL MECI CU LILCORA CHIŞINĂU

„Următorul meci de campionat al echipei Ursidos se va desfăşura la 7 mai, iar până atunci voi avea suficient timp să cunosc mai bine potenţialul fiecărui jucător. Poate sâmbătă vom disputa şi un meci amical", a spus antrenorul român. Primul adversar al grupării Ursidos în mandatul Gabi Stan se va disputa pe stadionul din Vadul lui Vodă cu Lilcora Chişinău. Stan a fost prezentat jucătorilor la antrenamentul care a avut loc, imediat după semnarea contractului, la Stadionul Buiucani din Capitală.

În sezonul fotbalistic 2001-2002 antrenorul roman Gabi Stan a antrenat una dintre cele mai iubite echipe din Moldova, Zimbru Chişinău, împreună cu care a învins în finala Cupei Moldovei, în 2003 şi a devenit vicecampioană naţională. Printre discipolii lui Gabi Stan din această perioadă se regăsesc conaţionalii săi Cătălin Mulţescu şi Gheorghe Rohat, atacantul uzbec Vladimir Şişelov şi mijlocaşul georgian Levan Gvazava. În vara anului 2001, „galben-verzii", cu Gabi Stan pe bancă, a reuşit să elimine din Cupa UEFA renumita formaţie suedeză IFK Goteborg.

Ultima echipă formaţie pe care a pregătit-o antrenorul român a fost Unirea, cu care şi-a reziliat contractul în luna martie. Formaţia din Alba Iulia evoluează în Liga a doua a fotbalului românesc şi a fost pregătită de către Stan de la începutul actualului sezon. Rezultatele modeste ale transilvănenilor, l-au convins să părăsească Unirea şi să revină în campionatul moldovenesc.

Gabi Stan a mai antrenat în România pe FC Braşov, Corvinul Hunedoara, Astra Ploieşti, CSM Reşiţa, Jiul Petroşani şi UTA Arad.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite