(Video, Galerie foto) Mamele tinerilor împuşcaţi în cap: „Altfel trebuia să intraţi în biserică, fericiţi, ţinându-vă de mâini, mire şi mireasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacrimi peste localitatea Durleşti din Republica Moldova, unde tinerii Olga (15 ani) şi Ilie (18 ani), găsiţi împuşcaţi joi într-o maşină, sunt conduşi astăzi pe ultimul drum. Părinţii celor doi au decis ca tinerii să fie înmormântaţi împreună, aşa cum au fost şi în timpul vieţii.

Ora 17.00 Cei doi copii îndrăgostiţi, Olga şi Ilie, îşi vor dormi alături somnul de veci. Adolescenţii au fost îngropaţi în acelaşi mormânt, aşa cum au dorit părinţii lor. Crucile au fost acoperite de flori şi lacrimile sutelor de oameni care i-au petrecut în ultimul drum. Oamenii din orăşelul Durleşti spun că nu-şi vor găsi liniştea până când criminalul nu va fi găsit şi pedepsit.

Ora 15.40 Acum, sicriile cu trupurile celor doi tineri se îndreaptă spre cimitir. Valentina Untilov, directoarea liceului, a atenţionat prezenţii să nu uite că ucigaşul se află încă la libertate. „Criminalul s-ar putea afla acum chiar printre noi. Rog autorităţile să înveţe părinţii cum să aibă grijă de copiii lor“, a menţionat directoarea. Diriginta băiatului îşi plânge fostul elev, mărturisind că a fost unul dintre cei mai cuminţi băieţi din clasă. „Ilie era un înger, nu a făcut niciodată niciun rău şi îşi ajuta mereu prietenii“, îşi aduce aminte Eugenia Onofrei. Şi diriginta fetei, Veronica Moisei, a povestit de ultima discuţie pe care a avut-o cu Olga. „Mă întreba dacă la anul viitor voi lua o clasă cu profil umanist sau real. Ea vroia să meargă în clasa a noua la un profil umanist, dar vroia ca să-i rămân dirigintă“, a spus Veronica Moisei. Părintele Andrei a adăugat că Olga şi Ilie s-au împărtăşit în prima săptămână de post.

Ora 15.20 Sute de colegi de şcoală şi profesori şi-au luat rămas de la cei doi adolescenţi, în curtea liceului „Hiperion“, în acordurile ultimei melodii interpretate de Ilie, care era pasionat de chitară. La ceremonia de comemorare ţinută la şcoală a venit şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. În discursul său, acesta a promis, în numele autorităţilor, că vor fi întreprinse toate măsurile pentru a descoperi criminalul care le-a curmat viaţa celor doi copii.

Ora 13.55 Sicriile cu trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri au fost scoase din biserică. Puhoiul de oameni se îndreptă spre liceul „Hiperion“ din orăşel, unde au învăţat Ilie şi Olguţa. Sute de oameni s-au adunat şi în curtea şcolii. Dascăli şi colegi ai celor doi adolescenţi vor ţine discursuri de adio. Luminiţa, o colegă de clasă de-a Olguţăi, ne-a spus că era o foată foarte prietenoasă. „Făcea pe toată lumea să zâmbească. Era ca o rază de soare, nu-i plăcea să vadă oameni trişti. Dar cum să nu fim trişti acum, când Olguţa şi Ilie ne părăsesc?“, ne-a spus, printre lacrimi, Luminţa.     

Crima odioasă i-a cutremurat pe toţi locuitorii din Durleşti. Oamenii spun că cel ca re a făcut asta ar trebui să plătească la fel cu viaţa. „Să moară în chinuri, cum au murit cei doi îngeri“, spune o bătrână,

Ora 13.40 Ilie îşi vedea viitorul doar alături de Olguţa, spun cei care i-au cunoscut pe cei doi adolescenţi. Vica Florea, o femeie din Durleşti, ne-a declarat că prietenul cel mai bun al băiatului i-a spus că acesta se visa designer şi îşi proiectase şi casa în care dorea să trăiască fericit împreună cu Olguţa.

Ora 13.25 Cei doi adolescenţi ucişi s-au întâlnit pentru ultima oară la biserica din sat. Sicriile cu corpurile neînsufleţite ale lui Ilie şi Olguţa au fost aduse în mijlocul lăcaşului sfânt, pentru slujba de pomenire. Biserica este neîncăpătoaqre pentru cei peste o mie de oameni îndureraţi care s-au adunat să-i petreacă în ultimul drum.

Oamenii s-au îmbulzit să intre în biserică, iar mamele celor doi, răpuse de durere, au ţipat: „Altfel trebuia să intraţi în biserică, fericiţi, ţinându-vă de mâni, mire şi mireasă“. Rude, prieteni, colegi sau oameni care nu i-au cunoscut, toţi plâng şi se întreabă cum de a fost posibilă o astfel de crimă.

După slujba de pomenire, cortegiul funerar se va îndrepta spre şcoala în care au învăţat cei doi tineri.

Citește și:

VIDEO În memoria tinerilor uciși la Durlești: aproape 20 de mii de utilizatori s-au înregistrat în grupul înființat pe un site de socializare

Ora 12.15

Sute de oameni s-au adunat astazi la Durleşti (Republica Moldova) pentru a participa la înmormântarea Olgăi şi a lui Ilie. Apropiaţii celor doi sunt şocaţi de tragedia petrecută joi, când cei doi tineri îndrăgostiţi au fost găsiţi împuşcaţi într-o maşină.

„Am fost coleg de liceu cu Ilie. Era un băiat foaerte liniştit şi bun. Sunt îngrozit că ni s-ar putea întâmpla şi noua aşa ceva. Cine e nebunul care i-a împuşcat?“, a spus Ion, fost coleg de-al lui Ilie, care era în clasa a XII-a.

Puhoiul de oameni care s-a adunat astazi la Durleşti s-a oprit mai întâi la casa lui Ilie, la slujbă. Preotul, urmat de rude, prieteni, colegi sau simpli cunoscuţi ai celor doi s-au îndreptat apoi spre casa fetei.

image

Foto: Poza lui Ilie, în holul şcolii unde învăţa

Olga, copila de 15 ani care a fost găsită moartă lângă iubitul ei, a fost îmbrăcată de părinţi în rochie de mireasă, având şi o coroniţă pe cap. După slujba care se va ţine şi la ea acasă, ambele sicrie vor fi duse în faţa şcolii unde au învăţat cei doi. 

La dorinţa părinţilor, devastaţi de pierderea copiilor, Olga şi Ilie vor fi îngropaţi în acelaşi mormânt.

Experţii nu exclud că ar putea fi vorba de un criminal în serie, deoarece circumstanţele producerii crimei de la Durleşti în care doi tineri au fost torturaţi şi apoi împuşcaţi ar fi asemănătoare cu un alt dublu omor, comis cu jumătate de an în urmă.

Anchetatorii examinează mai mai multe versiuni în cazul dublului asasinat de la Durleşti şi aşteaptă rezultatele expertizei criminalistice. În acelaşi timp anchetatorii admit că ar exista o legătură între asasinarea de vineri noapte a celor doi adolescenţi şi altă crimă de acum jumătate de an, când alţi doi tineri au fost găsiţi ucişi în câmp în apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite