Un copil bolnav de tuberculoză, la grădinița „Luceafărul“. Vezi cu ce sunt tratați preșcolarii din Dondușeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
-
-

Medicamentul folosit în tratarea profilactică a copiilor care au luat contact cu bacteria care duce la apariția tuberculozei are peste 50 de efecte secundare, care variază de la stări de greață până la tulburări psihice.

Un singur copil de la grădinița „Luceafărul" din Dondușeni a făcut tuberculoză, după ce fusese infectat de către educatoarea lui, Elena Tcaci. Femeia se află acum sub îngrijire medicală, la Bălți.

Potrivit lui Constantin Iavorschi, copiii suspectați de tuberculoză care au intrat în contact direct cu educatoarea urmează un tratament de șase luni cu izoniazidă, în timp ce preșcolarii depistați ca purtători ai infecției au parte de acest tratament pe o perioadă de trei luni.

Numărul copiilor infectaţi cu TBC la gădiniţa din Donduşeni a ajuns la 59

Medicamentul este cunoscut pentru cele peste50 de de efecte secundare avute. Conform prospectului, comprimatele pot duce la tulburări ale sistemului nervos, tulburări psihice, provoacă diverse forme de hepatită, favorizează apariția anorexiei și a vărsăturilor, cauzează tulburări ale vederii, hipertensiune arterială, tahicardie, stări de greață și iritații gastrice.

10 lucruri pe care nu le știai despre testul Mantoux folosit de medicii moldoveni în depistarea tuberculozei

„Timp de opt ani de zile cât am lucrat la Moscova n-am observat niciun fel de reacții adverse la copiii tratați cu izoniazidă. Chiar azi am avut un copil la consultație, care timp de patru ani urmează acest tratament și nu a avut niciun fel de dereglări ale sistemului nervos central", a precizat Constantin Iavorschi, vicedirector al Institutului de Ftizionpeumologie „Chiril Draganiuc" din Capitală.

CAZ CONFIRMAT Eleva de clasa a XII-a de la liceul „Petru Zadnipru" are tuberculoză

În prezent, în Republica Moldova trăiesc 3.883 de oameni bolnavi de tuberculoză.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite