Catherine Ashton: „Acordul de Asociere va aduce Moldova mai aproape de UE atât prin asocierea politică cât şi prin integrarea economică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia a fost făcută în cadrul întâlnirii cu premierul Vlad Filat. În cadrul  briefing-ului, Catherine Ashton,  Vicepreşedintele Comisiei Europene, a anunţat că motivul vizitei este de a ne asigura că UE susţine eforturile Republicii Moldova.

„Foarte multe lucruri au fost realizate într-o perioadă foarte scurtă de timp. Acordul de Asociere ne va aduce şi mai aproape unii de alţii atât prin asocierea politică cât şi prin integrarea economică", a mai adăugat reprezentantul Uniunii Europene. De asemenea, Reprezentantul Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate a specificat că aceasta este prima vizită efectuată în Moldova, dar cu siguranţă, nu şi ultima.

Accentuând faptul că scopul Moldovei este integrarea în UE, Vald Filat a recunoscut că obiectivele propuse sunt foarte ambiţioase, dar necesare. „Discuţiile pe care le-am avut demonstrează de dinamica relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană este una pozitivă, iar angajamentele asumate reciproc sunt în îndeplinire. Republica Moldova este ţară europeană, iar cetăţenii sunt europeni. Este timpul ca cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de tot ce înseamnă valoare europeană", a declarat premierul.

În cadrul aceleiaşi vizite, oficialul Uniunii Europene s-a întâlnit cu  Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, care a delcarat că scopul real al vizitei oficialului este de a da un impuls alianţei de guvernare pentru a alege şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite