Un sărut pentru viaţa lui Dumitru Iorga, tânărul cu inima în geantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoria lui Dumitru Iorga, din Cahul, care trăieşte datorită unei inimi artificiale pe care o poartă în geantă, a zguduit toată Moldova. Sute de oameni s-au adunat în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" ca să adune 100.000 de euro necesari pentru un transplant de cord care urmează să fie făcut în Germania.

Oameni de afaceri, intelectuali, muncitori, pensionari, au donat fiecare cât au putut pentru a-i salva viaţa tânărului de 20 de ani. Elena Nagâţ, Maria Mariţoi şi Aglaia Casap sunt pensionare din Durleşti. Ele au adunat împreună 180 de lei. „Am auzit de tânărul care umblă cu inima în geantă şi ni s-a umplut inima de durere. Dumnezeu a hrănit în pustiu peste 5.000 de oameni cu cinci pâini şi doi peşti. Aşa să se înmulţească şi banii donaţi ca să fie salvat Dumitru", a spus pensionara Elena Nagâţ.

image

FOTO: Tudor Iovu

Dumitru, ţinând strâns în mâini aparatul datorită căruia trăieşte, a mulţumit tuturor celor care i-au întins o mână de ajutor. „Am venit astăzi aici cu mare speranţă de viaţă. Vreau să trăiesc. Totuşi nu m-am aşteptat să mă ajute atâta lume", a spus emoţionat tânărul.

Cei care au donat bani au fost răsplătiţi cu un certificat în care era apreciat gestul de generozitate şi câte un sărut din partea Sandei Filat, soţia premierului, şi Geertrui Rompuy, soţia preşedintelui Consiliului European. Acţiuunea a fost susţinută şi de mai mulţi interpreţi din Moldova care au cântat, ieri, în Grădina Publică.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite