Un regizor olandez realizează un film despre o moldoveancă ce are probleme mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroina regizorului olandez
Eroina regizorului olandez

Fotograful şi regizorul olandez Harrie Timmermans face un film despre o moldoveancă din Bălţi, care are probleme de sănătate mintală.

Filmul, care va avea o durată de 20-25 minute, va arăta o zi din viaţa Anei S.. Ea va povesti despre modul său de trai şi cum depăşeşte aceasta dificultăţile. În film se va relata şi despre viaţa pe care a trăit-o anterior în Spitalul de psihiatrie. Eroina are 30 de ani, este originară din Bălţi şi acum are grijă de una singură de gospodăria sa.

Regizorul, specializat în realizarea documentarelor sociale, susţine că prin istoria Anei vrea să arate perspectivele unui om cu probleme de sănătate mintală, că locul unor asemenea persoane nu este neapărat în spitalul de psihiatrie sau în internatele de profil, susţine hotnews.

Harrie Timmermans este un regizor din Olanda, care a călătorit mulţi ani prin diferite ţări ale lumii şi a realizat o serie de documentare pe teme sociale pentru agenţii internaţionale.

Zilele trecute, regizorul a finalizat filmările, care au avut loc în Bălţi. Documentarul va fi prezentat în Olanda, posibil şi în Moldova. Filmul a fost realizat în urma unei colaborări dintre Asociaţia SOMATO din Bălţi şi Global Initiative on Psychiatry, Hilversum din Olanda.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite