Un cutremur de 4,9 grade s-a produs in aceasta dimineata in Vrancea. Seismul a fost resimtit si la Chisinau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutremurul a fost inregistrat la ora 5:25 în zona Vrancea, avand magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter. Potrivit specialistilor, acesta este cel mai puternic seism din ultimul an produs la Vrancea, insa nu sunt motive sa ne alarmam pentru ca nu se astepta replici. Undele seismice au fost resimtite si de catre locuitorii Republicii Moldova. 

"Abia ma trezisem si am simtit la un moment dat cum se clatina patul. Si televizorul s-a clatinat un pic", a declarat Elena Ionascu, locuitoare a satului Ciocalteni, Orhei. 

Prima undă a avut 3 secunde, iar unda secundă 8, 10 secunde, potrivit lui Ştefan Tătaru, coordonator la Observatorul Sesismic Vrâncioaia.

"Ne aşteptam de mult timp la un cutremur de această clasă. Nu va mai fi nicio replică. În această noapte s-a modificat activitatea seismică, dar este ceva normal. Nu am atins pragul maxim dar nu este ceva care să ne alarmeze. Noi de anul trecut nu am mai avut niciun cutremur peste 4 grade'", a spus Toader Victorin, şef Centru Cercetare Seismologică din Romania.

După ce a avut loc cutremurul din România, la ora 5:31 a mai avut loc un seism în Kazakhstan (5,4 grade) şi altul în estul Coastei Honshu din Japonia, la ora 4:27 (4,5 grade).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite