Toate autobuzele școlare vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuze şcolare. FOTO Arhivă
Autobuze şcolare. FOTO Arhivă

Pe fundalul numărului sporit de accidente rutiere, reprezentanţii mai multor ministere au propus un şir de măsuri de securitate în transportarea copiilor la şcolile de circumscripţie. Astfel, s-a propus dotarea autobuzelor şcolare cu sisteme de monitorizare video, acţiune care urmează să fie prevăzută în Regulamentul cu privire la transportarea copiilor ce urmează să fie elaborat, transmite Info-Prim Neo.

Dotarea autobuzelor şcolare cu sisteme de monitorizare video ar putea spori securitatea transportării copiilor la şcolile de circumscripţie, iar această acţiune ar trebui să fie urmată de introducerea în şcoli a unui curs obligatoriu de Securitate la Trafic şi procurarea şi obligativitatea purtării de către elevi a unor semne reflectorizante.

În acelaşi context, Republica Moldova ar trebui să se conducă de experienţa altor ţări şi să elaboreze un Regulament cu privire la transportarea copiilor către şcolile de circumscripţii, care va include responsabilităţile şoferului, angajatorului, părinţilor, şcolii şi a administraţiei publice locale. Iar cu această ocazie ar trebui să fie făcute şi un şir de modificări la Regulamentul Circulaţiei Rutiere, care să prevadă penalităţi şi reguli suplimentare pentru participanţii la trafic, în raport cu autobuzul şcolar.

În toată ţara au fost repartizate 109 autobuze care transportă peste şapte mii de elevi. Pentru aceste unităţi de transport statul a cheltuit peste 90 de milioane de lei. Din cauza numărului mic de elevi, în ultimii 5 ani au fost închise 69 de şcoli şi create şcoli de circumscripţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite