Teste gratuite HIV cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a persoanelor decedate din cauza infecției cu HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

De mâine până pe 20 mai caravana organizată de Ministerul Sănătății va opri în șase orașe din țară. Locuitorii din Chișinău, Cahul, Tighina, Tiraspol, Râbnița și Bălți își vor putea face gratuit testul HIV și vor putea urmări proiecții tematice.

Pentru finalul acestei săptămâni Ministerul Sănătății organizează o campanie de conștientizare a populației cu privire la riscurile infecției cu HIV/SIDA. Evenimentul coincide cu Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate în urma infecției cu HIV/SIDA și va fi marcat, în acest an, cu o caravană care va circula prin mai multe orașe din Republica Moldova.

Protecție zero la secretul medical pentru „cei cu risc"

Numărul moldovenilor depistați seropozitiv crește de la an la an. Vezi care este orașul cu cei mai mulți oameni infectați cu virusul HIV!

„Caravana Auto-Pentru Viață" pornește de mâine, la ora 12.00, din Chișinău și va trece prin Cahul, Tighina, Tiraspol, Râbnița și Bălți, iar pe 20 mai va reveni în Capitală. În timpul popasurilor din orașele menționate, organizatorii vor proiecta filme și spoturi tematice. Totodată, doritorii își vor putea face gratuit testul HIV.

Cum ne afectează noul proiect de lege antidiscriminare, pentru oamenii infectați cu HIV

Republica Moldova: Bolnavii de SIDA sunt izgoniţi din azilurile sociale în baza unui ordin vechi de un deceniu

Anul acesta, Ziua internațională de comemorare a oamenilor decedați în urma infecției cu HIV/SIDA va fi marcată pe 20 mai. Evenimentul are loc anual, în cea de-a treia zi de duminică din luna mai.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite