Subvenţii pentru producătorii agricoli ce au suferit pagube din cauza secetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recolta de porumb a fost compromisă
Recolta de porumb a fost compromisă

Premierul Vlad Filat a dispus elaborarea unui proiect de modificare a legislaţiei fiscale care ar oferi producătorilor agricoli posibilitatea să achite impozitul pe venit până pe 31 decembrie, şi nu 31 septembrie cum este prevăzut în prezent.

„Tabloul pierderilor pricinuite de secetă în sectorul agrar este cu mult mai trist decât credeam", a menţionat premierul în deschiderea şedinţei de astăzi a Guvernului. Potrivit evaluării efectuate de către Ministerul Agriculturii şi experţi internaţionali de la FAO şi PNUD, pierderile se estimează la 2,5 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare urmează să identifice, cât mai repede posibil, mijloace disponibile în sumă de 12 milioane de lei pentru procurarea nutreţurilor pentru sectorul zootehnic, în special în raioanele de sud ale ţării, transmite Info-Prim Neo.
O altă dispoziţie vizează identificarea surselor pentru a acorda subvenţii producătorilor - câte 200 de lei la hectarul de grâu semănat. Subvenţii de aceeaşi mărime urmează să fie alocate în primăvară pentru un hectar semănat cu porumb.

O altă necesitate evidenţiată de către premier este de a majora Fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul viitor. E necesar să fie revăzute unele momente ce ţin de acordarea ajutorului social pentru pensionari, micii producători care desfăşoară o agricultură de subzistenţă, a mai spus primul ministru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite