"Şcoala comunismului“ îşi alege o nouă conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi are loc Congresul al doilea al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în cadrul căruia delegaţii urmează să aleagă preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul confederal, precum şi preşedintele şi membrii Comisiei de Cenzori.

În cadrul reuniunii sindicaliştii moldoveni vor discuta despre situaţia social-economică din ţară şi vor face o evaluare a activităţii organelor de conducere ale CNSM în ultimii cinci ani. Totodată, se vor stabili direcţiile strategice de dezvoltare a mişcării sindicale din Republica Moldova pe perioada 2012-2017, potrivit unui comunicat.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi ai Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), cu sediul la Bruxelles, şi ai Confederaţiei Generale a Sindicatelor (VKP), cu sediul la Moscova, structuri la care CNSM este membru cu drepturi depline. La lucrări vor participa şi reprezentanţi ai centrelor sindicale naţionale din 14 ţări.

În ultimii ani în jurul sindicatelor au izbucnit mai multe scandaluri ca urmare a înstrăinării la preţuri de câteva ori mai mici a averii organizaţiei.

1 MAI MUNCITORESC Participanții la manifestul organizat de liberal-democrați se ascund de soare. Vezi GALERIA FOTO!

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite