Republica Moldova: Un fost luptător de pe Nistru păstra ilegal peste o mie de cartuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Chişinău au descoperit un arsenal de muniţii în gospodăria unui locuitor al oraşului Durleşti. Stăpânul casei în vârstă de 51 ani, participant la conflictul armat din Tarnsnistria, păstra patru grenade de model F1, două focoase pentru grenade antitanc, peste o mie de cartuşe de calibrul 5,45 mm, 7,62 mm.

Durleştianul mai păstra acasă o sticlă cu o substanţă necunoscută asemănătoare cu mercurul.


Muniţiile au fost confiscate, sigilate şi prezentate serviciilor abilitate întru efectuarea expertizei balistice. Fostul luptător de pe Nistru riscă să fie cercetat penal pentru păstrarea ilegală de muniţii. De asemenea, oamenii legii urmează să stabilească cu ce scop bărbatul păstra acest arsenal de muniţii.
Cazul este investigat de Procuratura sectorului Buiucani. Legislaţia în vigoare prevede în mod expres că purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor sau a muniţiilor fără autorizaţie se pedepseşte cu amendă în mărime de la 6.000 până la 12.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore sau cu închisoare de până la trei ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite