Reguli noi la examenele de BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, examenele de Bacalaureat vor fi mai dificile, anunță reprezentanții Ministerului Educaţiei. Candidații vor semna o declaraţie pe proprie răspundere precum că în timpul examenelor nu vor avea surse de inspirație.

Cei care nu se vor conforma cerințelor vor fi eliminaţi din sală, iar testele lor vor fi anulate. Aceeași soartă vor avea și tinerii care vor semna testele sau vor recurge la alte metode de identificare a lucrării.

„Pe de o parte, democratizăm procesul, iar, de altă parte, responsabilizăm candidaţii de la BAC", accentuază ministrul Mihai Şleahtiţchi.

Româna, obligatorie pentru alolingvi

Tinerii care au tras din greu pe tot parcusul anilor și au obținut medalii la olimpiadele internaționale, vor fi scutiți de probele de Bacalaureat la disciplina la care au au avut performanţă. Dacă în ceilalți ani, acest lucru era posibil doar pentru elevii clasei a XII-a, în 2012 de examene vor scăpa și cei clasele a X-a și a XI-a.

De asemenea, termenul de depunere a cererilor de contestare a fost prelungit de la 24 la 48 de ore, elevii de la profilul umanist vor susţine în mod obligatoriu examen la Istorie, iar cei din instituţiile alolingve vor da examen oral, în premieră, la Limba română.

În acest an, 25.000 de elevi vor susţine Bacalaureatul, în aproximativ 160 de centre externe. Candidaţii care vor lua note insuficiente în sesiunea de vară au dreptul să dea repetat examenele în sesiunea suplimentară din toamnă.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite