REVISTA PRESEI REGIONALE: „Trei copii au fost lăsaţi de mamă fără hrană, în frig”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenţii sociali din Cimişlia au găsit trei copii rătăciţi, cel mai mic având doi ani, iar cel mai mare şase ani. „Gazeta de Sud" scrie că aceştia au plecat de acasă, pornindu-se în căutarea mamei lor, care acum o săptămână s-a dus după lemne şi nu s-a mai întors. Micuţii au fost găsiţi de un vecin în şanţul din apropierea casei lui, îmbrăcaţi sumar şi încălţaţi în cizme de cauciuc pe piciorul gol.

„Micuţii au fost adăpostiţi de vecini. Mama îi părăsea adesea pe micuţi, încuindu-i în casă. Când li se făcea foame, copiii ieşeau cu cerşitul în sat", scrie "Gazeta de Sud".

Ziarul "Cuvântul" ne informează că „braconierii cutreieră câmpurile din raionul Şoldăneşti". Săptămâna trecută, colaboratorii Comisariatului de Poliţie Şoldăneşti au confiscat de la braconieri două arme de foc, în timp ce aceştia vânau pe un lan de grâu. În aceeaşi zi, pe ogoarele dintre satele Mihuleni şi Glinjeni au fost reţinuţi alţi doi braconieri care aveau asupra lor două arme.
Potrivit lui Eugeniu Lachi, inspector în grupul autorizări a Comisariatului de Poliţie Şoldăneşti, pe parcursul anului trecut în raion au fost înregistrate şapte cazuri de braconaj, iar în fiecare al doilea, la vânătoarea ilicită participau şi minori.

Ziarul „Expresul" din Ungheni, informează că zeci de bătrâni solitari, copii orfani sau din familii numeroase, persoane cu disabilităţi sau defavorizate, vor beneficia timp de jumătate de an de prânzuri gratuite. După o pauză de trei ani, Crucea Roşie revine cu un nou program, care prevede organizarea la Ungheni a 2.900 de prânzuri. Zilnic, 25 de persoane vor fi servite cu supă caldă şi carne sau peşte.

„Cu maşina Parlamentului la adunare de partid"

„Deputatul Mihai Godea a venit cu maşina parlamentului la Conferinţa raională a Partidului Liberal Democrat din Moldova, desfăşurată la 19 februarie, la Casa raională de cultură din Ialoveni", scrie „Ora Locală".
Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputaţii nu se pot deplasa în teritoriu cu maşinile de serviciu în interes de partid.

Revista Presei a fost oferită de Asociaţia Presei Independente

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite