Republica Moldova: Un bărbat din oraşul Ungheni i-a tăiat gâtul mamei sale pentru un pachet de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din oraşul Ungheni şi-a bătut cu cruzime mama pentru că aceasta a refuzat să-i dea bani pentru ţigări. Bărbatul, fiind în stare de ebrietate, a lovit-o pe maică-sa cu pumnii. Apoi, cu o bucată de sticlă, i-a tăiat gâtul. Potrivit ziarului local "Unghiul", femeia a decedat la spital.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal. În materialele dosarului se menţionează că tânărul îşi bătea deseori mama, dar femeia nu se plângea la Poliţie. Potrivit Codului Penal, pentru astfel de fapte vinovatul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.


„Gazeta de Sud" scrie că din cauza inundaţiile din vara trecută în lunca Prutului, ţăranii din satele raionului Cantemir nu mai unde să-şi pască animalele. În situaţia creată, Agenţia „Moldsilva" a decis să permită cu titlu gratuit păşunatul vitelor mari cornute pe o suprafaţă de 36 de hectare din fondul forestier în perioada 1 mai -1 octombrie curent.


„Autorităţile oraşului Ungheni vor continua demersurile în vederea conferirii localităţii statutului de municipiu", scrie „Expresul de Ungheni". Nu este un moft, ci o necesitate, a precizat primarul Alexandru Ambros. Potrivit dânsului, nu este normal când bugetul unui oraş ca Ungheni se formează exact ca un buget al unui sat. Aceleaşi demersuri le fac şi alte trei oraşe din Moldova cu o populaţie similară cu cea a Ungheniului. Este vorba de Cahul, Orhei şi Soroca. Deocamdată, demersurile sunt fără rezultat, deşi prim-ministrul Vlad Filat, prezent la Zilele oraşului Ungheni în vara anului 2010, a dat asigurări că problema va fi soluţionată pozitiv în scurt timp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite