REVISTA PRESEI În 2012, în Moldova ar putea fi efectuat primul transplant de ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii erau operați peste hotare
Moldovenii erau operați peste hotare

Chirurgii din Republica Moldova ar putea efectua anul acesta, la Chişinău, prima operaţie de transplant de ficat. Cel puţin asta promite ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi. Oficialul susţine că deja există şi o listă a potenţialilor donatori.

Transplantul de ficat este o soluţie pentru multe afecţiuni grave, cum ar fi ciroza hepatică. Până în prezent, în Moldova nu a fost efectuată o operaţie de transplant de ficat. Intervenţiile chirurgicale vor fi făcute la Spitalul Republican de către o echipă de medici din Moldova, care au trecut un stagiu în România, informează publika.md.

O moldoveanca l-a înjunghiat și i-a furat mașina? Caz plin de mister la Iași

Protv.md scrie despre un caz cu multe semne de întrebare ce se află acum pe masa anchetatorilor din Iași. Un taximetrist aflat în stare grava la spital, susține că a fost înjunghiat de o clientă. Rănit la gât, bărbatul în vârstă de 53 de ani a reușit să fuga, iar tânăra ar fi plecat cu mașina lui. Femeia n-a fost deocamdată identificată, dar, după descrierea celui atacat, ar fi vorba de o tânăra din Moldova. Polițiștii însă nu sunt convinși că povestea este verosimilă.

Chișinăul este cel mai urât oraș din lume

Chişinăul este unul din cele mai urâte oraşe ale lumii. Cel puţin, aşa rezultă dintr-un top făcut în Australia și făcut public de jurnal.md. Un site de călătorii de acolo a dorit, probabil, să-i ferească pe australieni de o eventuală vizită la Chişinău şi a făcut un top al şapte, cele mai urâte oraşe ale lumii. Noi suntem pe locul patru, scrie jurnal.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite