REVISTA PRESEI: Mihai, ia-ţi piatra: aşa i-au strigat câţiva membri ai Ligii Tineretului Rus din Moldova lui Mihai Ghimpu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii au încercat să dea foc pietrei care comemorează victimele ocupaţiei sovietice şi a regimului comunist, amplasată în faţa clădirii Guvernului de la Chişinău. Pentru ca poliţia le-a interzis sa facă acest lucru, tinerii au călcat in picioare, la propriu, macheta, scrie stireazilei.md.

Activiştii au vrut în acest fel sa dea un exemplu autorităţilor, cărora le-au cerut sa demonteze bucata de granit. "Mihai, cameni zabirai!" (trad. din rusă -Mihai, ia-ţi piatra), "Mişulica, pomusoril uberi za soboi!" (Mişulica, ai făcut gunoi, strânge după tine), i-au strigat ei fostului preşedinte interimar, Mihai Ghimpu, scrie stireazilei.md


Autorităţile din Republica Moldova au rămas indiferente faţă de arestările care au avut loc ieri la vama românească Albiţa. După descinderea mascaţilor la Albiţa, vameşilor moldoveni nu li s-a întâmplat absolut nimic, remarcă Deutsche-Welle Chişinău

Reprezentanţii Centrului Anticorupţie şi ai Serviciului Vamal din Republica Moldova susţin că nu au probe pentru a demara o anchetă. Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Tudor Baliţchi, susţine că dacă autorităţile române vor comunica Chişinăului anumite informaţii despre implicarea vameşilor moldoveni în cazuri de contrabandă, aceste informaţii vor fi examinate inclusiv sub aspect penal.

La 20 de ani de la destrămarea URSS, moldovenii încă mai sărbătoresc 23 februarie, constată jurnaliştii de la Publika TV.


Cu toate că ziua de 23 februarie nu este o sărbătoare oficială în Republica Moldova, ea continuă să fie celebrată. Dar nu doar de cei care şi-au satisfăcut serviciul militar în armata sovietică, ci şi de cei mai tineri Comercianţii profită de ocazie pentru a vinde tot felul de suvenire tematice. Ei spun că în această zi, la mare căutare sunt căciulile, chipiurile cu simbolica sovietică, brelocurile multifuncţionale, tot felul de suvenire cu tematică militară.

La 23 februarie 1918 a fost constituită Armata Roşie, devenită ulterior Armata Sovietică. După destrămarea URSS, în Rusia şi Belarus, 23 februarie a fost declarată Ziua Apărătorului Patriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite