Povestea de succes a fotomodelului moldovean Daniela Mârzac, celebră la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Mârzac, la o ședință foto în India
Daniela Mârzac, la o ședință foto în India

Moldoveanca de 22 de ani a ajuns în Statele Unite unul dintre cele mai cotate fotomodele de talie internaţională. Curtată de cele mai mari agenţii de modelling, tânăra din Chişinău spune că nu şi-a imaginat niciodată că va defila în capitala modei americane.

Daniela Mârzac este una dintre puţinele fete din Moldova care se pot lăuda cu o carieră strălucită pe podiumurile internaţionale. Tânăra face modelling de la 17 ani, când a avut şi prima apariţie în afară, pentru o prezentare a casei de modă Armani.

Cea care a decis că fata cu parametri de top-model trebuie neapărat să „iasă în lume" a fost chiar sora ei, care îşi făcea studiile la Iaşi. „Acolo am fost descoperită. Am avut norocul să ajung imediat pe mâna agenţilor din străinătate, datorită directorului MRA Models, Liviu Ionescu. Aşa au început contractele cu cele mai prestigioase agenţii din Paris, Londra, Milano, New York sau Tokio", povesteşte Daniela. A reuşit aproape imediat să convingă mari case de modă precum Calvin Klein, Armani sau Oscar de la Renta să le poarte creaţiile.

dana1

Prezentă astăzi pe cele mai vestite podiumuri din lume şi cochetând cu blitz-urile fotografilor profesionişti, fosta elevă a liceului „Natalia Dadiani" de la periferia Chişinăului nu uită de greutăţile de la început. „Eram practic absentă în ultimii ani de şcoală, învăţam pentru examene prin aeroporturi sau în pauzele dintre prezentări. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără susţinerea profesorilor şi a colegilor", recunoaşte Daniela, stabilită de doi ani la New York.

Sacrificiile însă au continuat şi după absolvirea liceului, fiecare succes datorându-se multor nopţi nedormite. „Modellingul pare o lume frumoasă pentru cei din afară, însă necesită tărie de caracter pentru a rezista unui ritm de viaţă alert. Eşti mereu pe drumuri, nu prea ai timp de familie, sănătate şi somn. Tot stresul acumulat îşi lasă apoi amprenta", mărturiseşte Dana.



ATITUDINE, ÎNDRĂZNEALĂ, CURAJ ŞI PUŢIN UMOR
Pentru a deveni un supermodel nu este nevoie doar de perseverenţă şi parametri 90-60-90, ci de acel „ceva" care să te scoată din anonimat, susţine tânăra. „Desigur, nişte dimensiuni potrivite se cer din start. Un chip interesant, nu neapărat atractiv, ci doar diferit, se caută la toate castingurile, deoarece concurenţa este extraordinar de mare. Trebuie să ai atitudine, îndrăzneală, curaj şi puţin umor", le sfătuieşte Daniela pe tinerele care se visează pe podium.

dana2
dana4

Daniela înţelege că nu va defila toată viaţa pe catwalk, de aceea vrea să facă Economie şi să lase lucrurile să vină de la sine. „Soarta e plină de surprize, nu ştii în ce colţ al lumii vei fi mâine. Cred că tot ce am realizat până astăzi se datorează unei munci asidue, cu un pic de noroc", mărturiseşte moldoveanca.

dana3
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite