Pompierii bat alarma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, 16 persoane şi-au pierdut viaţa în cele 75 de incendii produse în toată ţara. Tristul bilanţ a fost prezentat ieri, într-o conferintă de presă, de către Departamentul Situaţii Excepţionale(DSE).

Potrivit Lilianei Puşcaş, ofiţer de presă, printre victime se numără şi un copil de doi ani. Tragedia a avut loc pe 8 ianuarie în satul Mihăilenii Vechi, raionul Râşcani. Victima şi fratele său au fost lăsaţi încuiaţi în casă în timp ce părinţii au plecat în ospeţie. La întoarcere, aceştia au găsit locuinţa plină de fum, iar pe unul dintre feciori, mort. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit din cauza exploatării necorespunzătoare a sobei.


Liliana Puşcaş spune că 45 la sută din incendiile înregistrate sunt provocate de sobele defecte . Restul accidentelor au drept cauză imprudenţa în timpul fumatului sau utilizarea greşită a chibritelor şi lumânărilor. Potrivit DSE, numărul de incendii este cu mult mai mare decât în perioada similară din 2010.


„Anul acesta primele zile ale lunii ianuarie au fost mai reci decât anul trecut. Oamenii nu s-au pregătit corespunzător de iarnă şi nu au curăţat sobele, astfel fiind înregistrate numeroase incendii ", spune Liliana Puşcaş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite